reklama

Štartuje súťaž Gastro Junior 2010/2011 – Skills Slovakia

Študenti kuchárskeho a cukrárskeho umenia majú šancu ukázať, aký talent v nich drieme. Už v júni dostanú príležitosť mladí kuchári – žiaci hotelových akadémií a odborných škôl na zaujímavej súťaži s ešte prekvapivejším finále. Klub mladých kuchárov a cukrárov – SZKC, člen svetovej organizácie kuchárov a cukrárov (WACS) v spolupráci so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania a Nadáciou vzdelávania organizuje celoštátnu gastronomickú juniorskú súťaž Gastro Junior 2010/2011 – Skills Slovakia pre žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore kuchár a cukrár. Záštitu nad súťažou prevzalo Ministerstvo školstva Slovenskej republiky. Odbornými garantmi súťaže sú – trojnásobný najlepší kuchár na Slovensku rokov 2008 – 2010 podľa Gurmán Award – Jaroslav Žídek, Michelinom ocenený Pavel Pospíšil, Martin Kovarský, Peter Justin Topoľský a Peter Kulhány.
Žiaci, ktorí majú záujem súťažiť, pošlú fotografie hotových jedál do 10. júna 2010 a odborná porota vyberie 32 postupujúcich žiakov do semifinálového kola. Súťažiaci musia dodržať stanovenú tému pre kuchára – bravčová panenka, ryba (zubáč) alebo králik (chrbát) – jedna zo surovín je povinná a pre cukrára – čokoláda Callebaut. Semifinále bude v priestoroch Hotelovej akadémie Nitra v dňoch 13.10. a 14.10.2010.
V semifinálových kolách bude každý deň súperiť 8 kuchárov a 8 cukrárov, ktorí budú musieť ukázať svoje talenty už naživo, teda pripravia svoj súťažný recept. Receptúra sa musí byť totožná so zaslanou prihláškou. Počas stanoveného času musí každý súťažiaci pripraviť 6 porcií. Porota zostavená z predsedu a štyroch členov vyberie 16 súťažiacich s najväčším počtom bodov, a tí sa zúčastnia finále, ktoré sa bude konať v januári 2011 v rámci veľtrhu Danubius Gastro 2011 v priestoroch Incheby v Bratislave.
Súťažiaci môžu získať v semifinálovom kole spolu 60 bodov. Porota bude hodnotiť chuť pripraveného jedla, prezentáciu, spôsob, čistotu a správne používanie výrobkov za účelom minimalizácie odpadu.
Celoštátna gastronomická juniorská súťaž Gastro Junior 2010/2011 – Skills Slovakia je skvelou príležitosťou pre mladých talentovaných kuchárov, ktorí chcú ukázať svoje schopnosti a zároveň sa naučiť niečo nové. Podporte ich a príďte sa pozrieť na verejné semifinálové kolo do Nitry. Víťaz finálového kola postupuje na prestížnu medzinárodnú súťaž EuroSkills, kde sa budú prezentovať mladé talenty z celej Európy.
Branislav Brežák
manažér KMKC – SZKC .
0905 888 990

Ulož ako PDF
Napísal 25. mája 2010 14:36. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Spoločnosť. RSS 2.0.


INZERCIA

Napíš komentár

reklama
Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané.