reklama

Trnavčania si vo štvrtok pripomenú atentát na Andreja Hlinku

Kresťanskodemokratické hnutie v Trnave pripravilo v druhé stretnutie občanov POCTA ANDREJOVI HLINKOVI pod názvom Atentát na Andreja Hlinku, Trnava 1921.

Program pripomenie atentát na otca národa, – kňaza a národovca, dlhoročného predsedu Spolku sv. Vojtecha. Neúspešný atentát sa odohral v Trnave 21. septembra 1921.

V tento deň sa konalo na nádvorí budovy Adalbertinum celoslovenské valné zhromaždenie Kresťanského združenia roľníkov, na ktorom mal s príhovorom vystúpiť aj Andrej Hlinka. Zhromaždenie napadli a rozohnali prívrženci sociálnodemokratickej strany, ktorí zranili viacerých účastníkov.

Jeden z nich, Štefan Mikuš z Ratkoviec, ktorý chránil Andreja Hlinku, o niekoľko dní svojim zraneniam podľahol.

Túto tragickú udalosť pripomínala dnes už nejestvujúca socha na Univerzitnom námestí.

Stretnutie občanov sa uskutoční vo štvrtok 27. septembra o 17.00 hod. na Radlinského ulici v Trnave.

Ulož ako PDF
Napísal 26. septembra 2012 11:35. Článok je zaradený do rubriky: Pozvánky. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.