reklama

Očakávaná rekonštrukcia Halenárskej začne 2. mája, potrvá do konca augusta

Komplexná rekonštrukcia Halenárskej ulice odštartuje v utorok 2. mája 2017. Stavebné práce budú rozdelené do dvoch etáp a prebiehať budú za úplnej uzávierky ulice pre dopravu.

„Ulica patrí k najstarším v našom meste a veríme, že jej nová podoba prinesie nielen zvýšenie kvality života a podnikania v tejto lokalite, ale vytvorí z nej príjemné miesto s historickým rázom, ktoré budú ľudia radi navštevovať,“ sľubuje si od rekonštrukcie mesto Trnava.

Práce sa začnú v utorok 2. mája, ich ukončenie je plánované na 31. augusta 2017.

Rekonštrukcia sa uskutoční za plnej uzávery ulice podľa jednotlivých etáp výstavby.


Vizualizácie: mesto Trnava

Prvá etapa je naplánovaná od 2. mája do 9. júla 2017. Stavebné práce sa sústredia na časť Halenárskej ulice od križovatky s Dolnopotočnou po križovatku s Veselou ulicou.

Druhú etapu plánujú uskutočniť v období od 10. júla do 31. augusta 2017 v úseku od križovatky s Veselou po kruhovú križovatku pri Múzejnom námestí.

„Obyvateľom a majiteľom prevádzok na tejto ulici samospráva distribuovala letáky s informáciami o špeciálnom režime týkajúcom sa okrem iného parkovania i zvozu odpadu. Na oboch stranách komunikácie bude umiestnená tabuľa s kontaktmi, kam sa môžu občania obrátiť so svojimi otázkami či pripomienkami,“ pripomíma samospráva v tlačovej správe.

Rekonštrukcia Halenárskej ulice, ktorá je v technicky veľmi zlom stave, sa dotkne úseku od kruhovej križovatky pri Západoslovenskom múzeu po križovatku s ulicami Dolnopotočná – Haulíkova v celkovej dĺžke 343 metrov.

Z projektu pre stavebné povolenie vyplýva, že pozdĺž ulice pribudne osem lavičiek, sedem cyklostojanov, pätnásť odpadkových košov a tri stromové veže.

Ulicu bude osvetľovať 36 nových stožiarov historického vzhľadu s výškou tri metre. Rovnaké lampy už mesto použilo napríklad pri Bernolákovej bráne.

Vizualizácia: mesto Trnava

Dodávateľom stavebných prác bude spoločnosť Eurovia SK, rekonštrukcia bude stáť podľa zmluvy o dielo 960 – tisíc eur.

Hlavná stavba – teda cesta pre motorové vozidlá zostane obojsmerná, každý jazdý pruh bude široký 2,75 metra.

Súčasťou pruhov bude cyklotrasa vyznačená vodorovným aj zvislým dopravným značením.

Povrch komunikácie budú tvoriť čadičové kocky uložené do tvaru vejára, rovnako ako pri Bernolákovej bráne.

Novú komunikáciu budú lemovať žulové cestné obrubníky.

Chodníky na oboch stranách komunikácie budú z kamennej žulovej dlažby.

Súčasťou projeku je vybudovanie nových prípojok pre odvodnenie striech priľahlých nehnuteľností do kanalizácie, počíta sa tiež s vybudovaním siete závlah pre zeleň.

Navrhnutý je aj kamerový bezpečnostný systém a sadové úpravy v celej lokalite.

Ulož ako PDF
Napísal 29. apríla 2017 6:33. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Očakávaná rekonštrukcia Halenárskej začne 2. mája, potrvá do konca augusta”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.