reklama

Katarínka sa opäť zapojí do projektu Noc kostolov

V piatok 9. júna 2017 sa dobrovoľníci z Katarínky opäť zapoja do medzinárodného projektu Noc kostolov. Tohtoročné motto znie: „Vo dne im bola záštitou, NOC prežiarila hviezdami“. Katarínka sa do projektu zapojí už po 4. krát, spolu s ďalšími kostolmi a dobrovoľníckymi iniciatívami z rôznych častí Slovenska.

Dobrovoľníci majú pre návštevníkov pripravený program, ktorý začne o 19:30 sv. omšou v lodi kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej. Po sv. omši bude nasledovať koncert v podaní Martina Šafaríka, ktorého bude sprevádzať klavírny doprovod.

Približne o 21:30 je pripravený voľný program, pričom sa návštevníci môžu zúčastniť nočného sprevádzania s historickým výkladom v podaní dobrovoľníkov z Katarínky. Zároveň sa môžu ponoriť do pokoja a ticha pri večernej modlitbe so sviečkami a pred San Damiánskym krížom. Počas celého podujatia bude pripravené občerstvenie v podobe čaju a mastných chlebov s cibuľou.


Ilustračné foto: OZ Katarínka

Na Katarínku sa návštevníci môžu dostať peši z obcí Naháč (40 minút) alebo Dechtice (1h 20 minút). Medzi obcami Dechtice a Naháč je možné odbočiť na lesnú cestu, ktorá smeruje na záchytné parkovisko. Odtiaľ vedie príjemná 20 minútová prechádzka, ktorá bude počas Noci kostolov vysvietená až na Katarínku. Organizátori odporúčajú pribaliť si baterku.

Zrúcanina kostola a kláštora sv. Kataríny sa nachádza v CHKO Malé Karpaty, medzi obcami Dechtice a Naháč. Tento rok projekt vstupuje už do 23. sezóny, počas ktorej sa dobrovoľníci aktívne venujú záchrane historickej pamiatky.

INFO:

www.katarinka.sk
www.facebook.com/katarinka.sk
katarinka@katarinka.sk

Letné tábory na Katarínke sú vedené pod zastrešujúcou organizáciou ZKSM a od založenia, sa na dobrovoľníckych táboroch zúčastnilo 1602 dobrovoľníkov, ktorí na konzervovanie ruín využívajú dobové techniky škárovania a murovania.

V nasledujúcej sezóne je naplánované dokončovanie konzervačných prác kláštora. V kostole sa bude pracovať na posledných dvoch hlaviciach pilierov a ich následnom zatrávnení. Zároveň, okrem hrubých prác budú prebiehať aj archeologické výskumy a počas kalendárneho roka aj ďalšie podujatia pre verejnosť.

Ulož ako PDF
Napísal 4. júna 2017 11:01. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.