reklama

Katarínka pripravuje na sviatok sv. Cyrila a Metoda Deň otvorených dverí

V stredu 5. júla 2017 zorganizujú dobrovoľníci z projektu Katarínka tradičné podujatie Dňa otvorených dverí, ktoré je dlhoročne obľúbené u všetkých vekových kategórií. Tento rok pôjde už osedemnásty ročník, pričom toho posledného sa zúčastnilo okolo 1300 návštevníkov, turistov a priaznivcov.

So začiatkom o 10:30 zaháji program svätá omša, priamo v ruinách kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej. O 12:15 hod. sa môžu návštevníci tešiť na divadelné predstavenie, ktoré stručne opisuje dejiny tohto pútnického miesta.

Okolo 13:00 si budú môcť všetci prítomní pochutnať na občerstvení, ktoré uvaria dobrovoľníci z Katarínky. Poobede sú pre rodičov s deťmi pripravené rôzne cechy a tvorivé dielne. Paralelne popritom bude po ruinách prebiehať turistické sprevádzanie s historickým výkladom.

Ilustračné foto: o.z. Katarínka

Návštevníci sa na Katarínku dostanú pešo, po vyznačených turistických trasách z okolitých obcí Naháč, Dechtice, alebo Dobrá voda.

Zároveň je možné využiť aj odstavné parkovisko pod Katarínkou, na ktoré sa dá dostať odbočkou medzi obcami Naháč a Dechtice.

Medzi parkoviskom a Katarínkou, bude v prípade potreby k dispozícii „kyvadlová doprava – biela kocábka“.

Zrúcanina kostola a kláštora sv. Kataríny sa nachádza v CHKO Malé Karpaty, medzi obcami Dechtice a Naháč. Tento rok projekt vstupuje už do 23. sezóny, počas ktorej sa dobrovoľníci aktívne venujú záchrane historickej pamiatky. Letné tábory na Katarínke sú vedené pod zastrešujúcou organizáciou ZKSM a od založenia, sa na dobrovoľníckych táboroch zúčastnilo 1602 dobrovoľníkov, ktorí na konzervovanie ruín využívajú dobové techniky škárovania a murovania.

V nasledujúcej sezóne je naplánované dokončovanie konzervačných prác kláštora. V kostole sa bude pracovať na posledných dvoch hlaviciach pilierov a ich následnom zatrávnení. Zároveň, okrem hrubých prác budú prebiehať aj archeologické výskumy a počas kalendárneho roka aj ďalšie podujatia pre verejnosť.

o. z. Katarínka

Ulož ako PDF
Napísal 28. júna 2017 9:42. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava, Z regiónu. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Katarínka pripravuje na sviatok sv. Cyrila a Metoda Deň otvorených dverí”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.