reklama

Rýchlosť áut na Hlbokej ulici obmedzí betónový ostrovček

Mesto Trnava sa po dohode s Okresným dopravným inšpektorátom v Trnave dohodlo na vybudovaní spomaľovacieho retardéra na priechode pre chodcov pod premostením na polikliniku.

Vybudovanie bezpečnostného ostrovčeka, podobného, aký je o niekoľko stoviek metrov ďalej pri City Arene, ktorý prinúti vodičov spomaliť, podnietila podľa slov hovorcu mesta Pavla Tomašoviča aj minulotýždňová tragická zrážka chodkyne s autom.

Vyvýšený spomaľovací retardér vybudujú v najbližších dňoch po celej šírke Hlbokej ulice v priestore priechodu pre chodcov pod mostom na polikliniku.


Na tomto priechode vybudujú spomaľovač

„Ako sa ukázalo, nie každý vodič jazdí v súlade s predpismi a dodržiava pravidlá. Mesto sa preto po dohode s políciou rozhodlo, že pre zvýšenie bezpečnosti chodcov osadí na priechode tento bezpečnostný prvok,“ poznamenal Tomašovič.

Okrem vyvýšeného retardéra na priechode pribudne ostrovček aj na konci ľavého odbočovacieho pruhu pod mostom v smere od Rybníkovej ulice.

„Mnohí vodiči využívali ľavý odbočovací pruh na predbiehanie áut v pravom pruhu a pokračovali v jazde rovno, čím vznikali nebezpečné kolízne situácie,“ vysvetlil realizáciu ďalšieho bezpečnostného prvku hovorca mesta.

Ulož ako PDF
Napísal 19. júla 2017 9:04. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Rýchlosť áut na Hlbokej ulici obmedzí betónový ostrovček”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.