reklama

Onedlho začne výstavba novej cesty pre cyklistov a chodníka pre peších na Hlbokej ulici

V horizonte niekoľkých dní začne výstavba cyklochodníka a chodníka pre peších na Hlbokej ulici. Doba realizácie podľa zverejnenej zmluvy o dielo medzi Mestom Trnava a víťazným uchádzačom vo verejnej súťaži – trnavskou spoločnosťou CS, s.r.o., je stanovená na 12 týždňov od prevzatia staveniska. Nový chodnk pre peších a cestička pre cyklistov na Hlbokej ulici by tak mohli slúžiť verejnosti približne na konci augusta alebo začiatkom septembra tohto roka.

Predpokladaná hodnota zákazky bola vo verejnej súťaži 271 000 eur s DPH, víťazná ponuka od CS, s.r.o., ktorá je stanovená aj v zmluve o dielo, znela na 235 740 eur s DPH.

Cyklochodník s dĺžkou 858 metrov bude široký 2,5 metra. Chodník pre peších je navrhnutý v celkovej dĺžke 957 metrov a šírkou 1,5 metra.

Podľa údajov zo stavebného povolenia na vybraných úsekoch povedie cestička pre cyklistov v pôvodnom trasovaní jestvujúceho asfaltového chodníka, chodník pre peších bude zasa na vybraných úsekoch vedený súbežne s cyklochodníkom a v niektorých miestach ich vzájomne oddelí plocha zelene.


Hlboká ulica

Ilustračné foto

Začiatok úseku novej cesty pre cyklistov a chodníka je navrhnutý napojením na jestvujúci chodník a cyklotrasu vedľa svetelnej križovatky pri mestskom amfiteátri, nové komunikácie povedú až ku križovatke ulíc Hlboká – Rybníková – Špačinská – Bučianska.

Povrchová úprava cyklochodníka bude z jemnozrnného asfaltobetónu, chodník pre peších vybudujú s povrchovou úpravou vystuženého granisolu.

V rámci stavebných prác bude vybúraný existujúci asfaltový chodník pozdĺž Hlbokej ulice v trase od City arény nadchod pri poliklinike a na zostávajúcej trase od nadchodu po koniec stavby pri North Tower bude z jestvujúceho chodníka odstránená pôvodná vrchná vrstva liateho asfaltu.

Súčasťou stavby bude aj úprava dvoch ostrovčekov svetelnej križovatky Hlboká – Rybníková – Špačinská – Bučianska. Dôvodom je umožnenie prejazdu cyklistov na existujúci cyklochodník na Rybníkovej ulici.

V rámci výstavby nového cyklochodníka a s tým súvisiaceho presunu existujúceho chodníka je potrebné presunúť štyri existujúce osvetľovacie stožiare do zeleného pásu za cyklochodník.

Súčasťou sadových úprav bude výsadba nového trávnika s výmerou viac ako 3000 metrov štvorcových.

Z celkovej ceny diela 235 740 eur tvorí najväčšiu položku výstavba chodníka a cyklochodníka – 177 590 eur, úpravy a preložky verejného osvetlenia budú stáť takmer 19 600 eur, demolačné práce 16 700 eur, výstavba zárubného múra 14-tisíc, sadové a vegetačné úpravy takmer sedemtisíc eur.

Ulož ako PDF
Napísal 17. mája 2018 9:20. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Onedlho začne výstavba novej cesty pre cyklistov a chodníka pre peších na Hlbokej ulici”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.