reklama

Cyklista po zrážke s autom neďaleko autobusovej stanice podľahol ťažkým zraneniam

Po zrážke s osobným autom zomrel v Trnave 85-ročný cyklista.

K nešťastnej udalosti došlo v sobotu 18. septembra 2021 po 18. hodine neďaleko autobusovej stanice na priechode pre cyklistov na ulici Andreja Hlinku, ktorý spája cyklochodník medzi Parkom Janka Kráľa a Hospodárskou ulicou.

„85-ročný muž jazdil na bicykli od Hospodárskej ulice smerom k Parku J. Kráľa. Prechádzal z cestičky pre cyklistov na priechod. Pravdepodobne si neuvedomil, že na priechode nemá prednosť a vošiel rovno do jazdnej dráhy autu Toyota Corola. 58 ročný vodič už nestihol zareagovať a došlo k ich zrážke. Aj napriek rýchlemu zásahu posádky RZP, muž vážnym zraneniam v nemocnici o pár hodín podľahol. Policajti alkohol u vodiča auta po nehode nezistili,“ popísala okolnosti zrážky hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

FOTO: KR PZ Trnava

Policajti okolnosti a presné príčiny nehody naďalej vyšetrujú.

Ak ste boli svedkom tejto udalosti, aj vaša svedecká výpoveď polícii pomôže k rýchlejšiemu objasneniu tragickej nehody.

Informácie môžete oznámiť osobne na dopravnom inšpektoráte v Trnave, alebo kontaktujte KR PZ v Trnave cez súkromnú správu na FB Polícia SR – Trnavský kraj.

„Na priechode pre cyklistov nemá cyklista absolútnu prednosť. Pred vjazdom na priechod pre cyklistov sa cyklista musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva. Cyklista môže prechádzať cez vozovku, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel, aby vodič nemusel náhle zmeniť rýchlosť a smer jazdy. Zároveň vodič je povinný dbať pred priechodmi pre cyklistov na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a zároveň nesmie ohroziť cyklistov prechádzajúcich cez priechod pre cyklistov,“ upozorňuje Mária Linkešová.

Ulož ako PDF
Napísal 20. septembra 2021 17:08. Článok je zaradený do rubriky: Ďalšie správy, Krimi. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.