reklama

Na pretekoch Trnava Tour sa počas víkendu predstavia cyklisti z viacerých krajín

Až päť krajín bude mať zastúpenie na etapových cyklistických pretekoch Trnava Tour, ktoré už tento víkend budú písať svoj piaty ročník. I tentokrát ponúka dve etapy venované všetkým kategóriám, zaujímavé sú aj „prize money,“ ktoré čakajú na víťazov. Okrem Slovákov figurujú v štartovke aj jazdci z Čiech, Poľska, Maďarska, Rakúska, ohlásení sú aj srbskí cyklisti.

Pôvodne etapové preteky pre mužov a juniorov sa postupne rozšírili o štart aj pre mládežnícke kategórie.

„Muži absolvujú od 2.-6.6.2023 celkovo tri etapy – časovku a dvoje preteky s hromadným štartom, pričom sa bude súťažiť o etapový výsledok i dresy celkového poradia – žltý dres, šprintérsky, vrchársky i biely pre najúspešnejšieho juniora. Mládežnícke kategórie a ženy absolvujú dvoje samostatné preteky,“ priblížil podujatie Bohuslav Kujovič z CK Olympik Trnava jeho hlavný organizátor.

Ilustračné foto

Program aktuálneho ročníka odštartuje časovkou v Smoleniciach, smerom k bolerázskej priehrade a naspať ku kultúrnemu domu v tejto čarovnej malokarpatskej obci.

Druhý deň program pokračuje okruhom z Ratkoviec smerom na Žlkovce a znova Ratkovce. Päťkilometrový okruh absolvujú jednotlivé kategórie v rôznom počte kôl. Začína sa od 12:00 hodiny, štart mužov príde na rad o 16:30.

V nedeľu sa pretekári popasujú s vetrom a mierne zvlneným terénom pod Malými Karpatmi. Tridsaťkilometrový okruh štartuje v Kátlovciach, odkiaľ sa cyklisti vydajú smerom na Dechtice, Horné a Dolné Dubové, Jaslovské Bohunice, Paderovce naspäť do Kátloviec, muži ho absolvujú celkom štyrikrát.

Ľudia z okolia Trnavy poznajú tento okruh ako jeden z programov Trnavskej cyklistickej ligy, akurát v opačnom smere. Štart je naplánovaný na 11:00 hodinu, predpokladaný koniec do 14:00. Medzi štartom a finišom mužov sa na trať vydajú aj mládežnícke kategórie.

Počas podujatia bude doprava zjednosmernená v smere konania pretekov a na križovatkách riadená usporiadateľmi, spojnica medzi Bolerázom a Smolenicami bude v piatok poobede úplne uzavretá. Obchádzková trasa bude riadne vyznačená dopravnými značkami.

„Chcem sa poďakovať policajnému zboru za vypočutie prosby ohľadom vyššej bezpečnosti počas pretekov. Už mládež nám jazdí vyše 40 km rýchlosťou, v každej kategórii je 70-130 členný balík. Pri obojsmernej doprave to bolo nesmierne nebezpečné pre všetkých, aj ľudí v autách. Podujatia sa snažíme napasovať do času, kedy je prirodzene nižšia dopravná zaťaženosť, ľudia trávia čas doma. Ďakujeme vodičom za trpezlivosť a rešpektovanie pokynov usporiadateľov,“ dodal Kujovič.

Katarína Ďurková

Ulož ako PDF
Napísal 2. júna 2023 7:40. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Šport, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.