reklama

Odchádzajúci primátor Butko sa lúči želaním, aby Trnava bola aj naďalej lepšia

V piatok 12. decembra oficiálne skončilo účinkovanie primátora Vladimíra Butka, viceprimátora Bystríka Stanka a 31 poslancov Mestského zastupiteľstva mesta Trnava vo volebnom období 2010 – 2014.

Odchádzajúce vedenie mesta Trnava sa rozlúčilo na slávnostnom záverečnom zasadnutí v priestoroch konferenčnej sály radnice.

Funkciu poslancov bude aj v ďalšom volebnom období vykonávať desať poslancov. Svoju pozíciu v zastupiteľstve v novembrových komunálnych voľbách obhájili Štefan Bošnák, Jana Fridrichová, Matej Lančarič, Jozef Pobiecký, Bystrík Stanko, Štefan Krištofík, Branislav Kramár, Jozef Alchus, Jozef Čavojský a Agnesa Petková.

Poslanecký mandát bude vykonávať aj bývalý primátor Vladimír Butko.

butko
Vladimír Butko počas príhovoru na záverečnej schôdzi

Reprofoto: TT-IT

„V nadväznosti na predchádzajúce úspešné roky stáli poslanci končiaceho sa volebného obdobia pred špecifickovu úlohou. Bolo to preto, lebo primátor a väčšina poslancov boli inak politicky profilovaní. Štyri roky však potvrdili, že sme sa dokázali dohodnúť bez zbytočných hádok a politikárčenia,“ skonštatoval v úvode svojho vystúpenia V. Butko a konkrétne pomenoval niektoré z najväčších investičných akcií, ktoré mesto v ostatných rokoch uskutočnilo.

Ako ďalej uviedol, v spoločnosti narastá nespokojnosť a frustrácia určitých skupín, „častokrát výdatne podporovaná celoslovenskými aj regionálnymi médiami“.

„Spoločnosť sa polarizuje, čoraz viac sa extrém stáva stredobodom pozornosti a všeobecným meradlom pre všetkých. V takto vytvorenom myslení má všetko staré, tradičné, osvedčené, politické, rodinné či prirodzené negatívne vlastnosti. Väčšina ľudí tak verí viac očakávaniam než rokmi overeným postupom či reálnym výsledkom práce,“ pokračoval v príhovore odchádzajúci primátor.

Za najhorší dopad pre demokratický systém Butko považuje je zovšeobecňovanie konkrétnych chýb jednotlivcov a skupín na všetkých politikov.

„Paušálna nedôvera voči voleným zástupcom je rakovinou demokracie založenej na delegovaní zodpovednosti a dôvere,“ zdôraznil.

Fakty podľa Butka hovoria jasne – odchádzajúce vedenie podľa jeho slov zanecháva za sebou kus poctivej práce, ale aj 8,1 milióna eur na účtoch mesta Trnava. Noví poslanci tak budú mať dvojnásobok finančnej rezervy ako ich kolegovia pred štyrmi rokmi.

Na záver vyjadril Vladimír Butko poďakovanie poslancom, kolegom na radnici, pracovníkom mestského úradu, materských a základných škôl a mestských organizácií za ich prácu.

„Občania chcú žiť prirodzene aj naďalej v peknom, čistom a harmonickom meste. V lepšej Trnave. Všetci sme nielen na tom pracovali, ale si to stále prajeme. Verím, že to, čo odovzdávame novému vedeniu mesta, teda Trnavu v dobrej finančnej a hospodárskej kondícii, ešte viac zhodnotia noví poslanci a nový primátor mesta. Želám Trnave, aby bola skutočne lepšia. Nielen na facebooku a anonymnom virtuálnom svete internetových diskusií, ale v každodennom reálnom živote. Ak bude lepšia Trnava, budú lepší aj obyvatelia a vzťahy medzi nimi,“ uzavrel svoje pôsobenie na poste primátora mesta a predtým dlhoročného viceprimátora Vladimír Butko.

„Ďakujem primátorovi mesta za štvorročnú konštruktívnu spoluprácu, ukázali sme, že sme sa naozaj spojili pre toto mesto. Dokázali sme spoločne urobiť pre Trnavu veľa, aj keď sa to napokon neodzrkladlilo vo voľbách. Niektorí v zastupiteľstve zostávame a naďalej budeme pracovať pre dobro nášho mesta. Počas môjho pôsobenia na poste viceprimátora som stretol veľa zaujímavých ľudí a myslím si, že ak bude pokračovať práca so zdravým rozumom, mesto bude ďalej napredovať,“ povedal v príhovore za klub poslancov Smer-SD Bystrík Stanko.

Poslaneckým kolegom sa prihovoril v zastúpení predsedu poslaneckého klubu KDH Štefana Bošnáka poslanec Ján Žitňanský a Jozef Pobiecký za klub SDKÚ-DS a SaS.

Vo volebnom období 2010-2014 boli do Mestského zastupiteľstva mesta Trnava zvolení:

Koalícia SMER, HZD, ĽS- HZDS, ND (18 mandátov): Jozef Adamec, Katarína Jelačičová, Kvetoslava Tibenská, Eva Zatková, Marcel Behro, Peter Náhlik, Peter Benčat, Peter Pacalaj (vzdal sa mandátu, v septembri 2014 ho nahradil Michal Okruhlica z SDKÚ-DS), Štefan Krištofík, Angela Štefániková, Štefan Dvorský. Augustín Hambálek, Katarína Baničová, Marta Gubrická, Jozef Čavojský, Marián Rozložník, Miloš Krištofík, Bystrík Stanko.

KDH (8 mandátov): Štefan Bošnák, Branislav Kramár, Ján Žitňanský, Blažena Královičová, Vladimír Butko (nahradí ho Jozef Alchus ako prvý nezvolený náhradník), Milan Paulini, Gabriel Pavelek, Agnesa Petková

SDKÚ-DS – SaS (3 mandáty): Jozef Pobiecký, Jana Fridrichová, Martin Viskupič

Nezávislí kandidáti (2 mandáty): Veronika Gašparíková, Matej Lančarič.

Ulož ako PDF
Napísal 12. decembra 2014 13:52. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Odchádzajúci primátor Butko sa lúči želaním, aby Trnava bola aj naďalej lepšia”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.