reklama

Galéria myslí aj na deti. Počas prázdnin pripravila zaujímavé aktivity

Galéria Jána Koniarka v Trnave pripravila v rámci celoročného projektu ART LABORATÓRIUM 2015 program pre prázdninujúce deti a mládež pod názvom Leto v galérii.

Ambíciou je efektívne saturovať voľný čas detí a mládeže v čase, kedy majú prázdniny.

V jednotlivých etapách ide o prípravu adekvátnych tvorivých výtvarných a vzdelávacích programov v spolupráci so študentmi Pedagogickej fakulty Katedry pedagogiky výtvarného umenia Trnavskej univerzity.

Tvorivé výtvarné aktivity a animačné hry budú v Galérii Jána Koniarka prebiehať od 1. do 31. júla 2015, v pracovných dňoch okrem pondelka od 9.30 do 11.30 hodiny.

leto-gjk

Aktivity budú v prípade priaznivého počasia situované na nádvorí Kopplovej vily.

Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR.

Udalost nájdete aj na Facebooku, link tu.

Názov podujatia: Leto v galérii
Miesto konania: Galéria Jána Koniarka v Trnave, Kopplova vila, Zelený kríček 3
Termín konania: 1.7.2015 – 31.7.2015
Vstupné: 1 €

Program letných tvorivých dielní 2015 v GJK:

1. Týždeň : 1.7. – 3.7. 2015
Obludné portréty

Inšpiráciou k tejto téme je stála expozícia Galéria portrétov. Deti sa oboznámia s vývojom portrétovania a na vlastnej koži si vyskúšajú niektoré techniky pri portrétovaní. Neminie ich ani autoportrét a pokus o zobrazenie celebrít technikami koláže, frotáže, resp. rôznymi kombinovanými médiami.

2. Týždeň : 7.7. – 10.7. 2015
Príbehy v obrazoch

V druhom týždni deti spoznajú ďalšiu stálu expozíciu Klenoty domova. Počas štyroch dní budú prezentovaní štyria autori a ich diela (Edmund Gwerk, Martin Benka, Janko Alexy, Eugen Nevan). Ku každému dielu je pripravená iná technika (batika, „land artová koláž“,atď).

3. Týždeň : 14.7. – 17.7. 2015
Bol raz jeden Jano. Jano Koniarek.

Pri tejto téme si deti vyskúšajú rôzne sochárske techniky. Je zahrnutá tvorba objektov, sôch, reliéfov z alternatívnych materiálov (kartón, alobal, mydlo,atď.) Deti sa samozrejme oboznámia aj s tvorbou Jána Koniarka.

4. Týždeň : 21.7. – 24.7. 2015
Čo je v galérii, to sa počíta.

Téma zahŕňa aktuálnu výstavu manželov Kubinských. K ich vystaveným dielam sú pre deti pripravené rôzne parafrázy a alternatívy tvorby.

5. Týždeň : 28.7. – 31.7. 2015
Predtrienálové plagáty

K pripravovanému podujatiu Trienále plagátu Trnava 2015 si deti v predstihu vytvoria vlastné návrhy na plagáty. Témy aj techniky sú kombinované, zamerané na hravú a netradičnú formu dizajnu.

Ulož ako PDF
Napísal 27. júna 2015 22:36. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Galéria Jána Koniarka, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.