reklama

Vydavateľ K. K. Bagala hosťom Knižnej revue

Kvalitná literatúra dostáva pravidelne priestor na podujatí Knižná revue, ktoré sa najbližšie uskutoční vo štvrtok 20. apríla v dočasnom kultúrnom priestore Berliner. Hosťom bude významný vydavateľ slovenskej literatúry Koloman Kertész Bagala, ktorý od roku 1991 vydal viac ako 400 titulov.

Moderátor večera Pero Le Kvet sa s ním porozpráva o jeho 25 rokoch činnosti, ale aj o jeho obľúbených knihách z posledného obdobia. Sám Pero prinesie viacero zaujímavých knižiek, ktoré sa dostali na pulty našich kníhkupectiev v poslednom mesiaci.

Koloman Kertész Bagala vydal od roku 1991 už viac ako 400 kníh a vždy išlo o diela slovenských autorov. Vydával teda slovenskú literatúru aj v časoch, keď to ešte nebolo v móde. Pre mnohých je trochu kontroverzný, ale bezpochyby aj po rokoch zapálený pre vec. Knihy z jeho vydavateľstva pravidelne získavajú prestížne ocenenia.

Okrem vydávania kníh sa venuje organizovaniu literárnych podujatí a každoročne realizuje dôležité súťaže Báseň a Poviedka, ktoré boli vstupnou bránou do sveta literatúry už pre mnohých začínajúcich spisovateľov.

revue04
Pero Le Kvet (vľavo) a K.K. Bagala

Knižná revue 04
štvrtok 20. apríl
19:00
vstupné 1 €

Ďalšie podrobnosti a informácie nájdete na adresách:
www.facebook.com/events/934966699944006/
www.malyberlin.sk/eventy/knizna-revue-04-host-k-k-bagala/

Podujatie organizuje občianske združenie Publikum.sk s podporou mediálnych partnerov Mesto Trnava, Trnava-live.sk a TrnavskýHlas.sk. Knižná revue je realizovaná vďaka podpore Nadácie Eset.

Ulož ako PDF
Napísal 20. apríla 2016 18:57. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.