reklama

Nadácia COOP Jednota podporila v roku 2019 zdravotníctvo a lokálne komunity sumou štvrť milióna eur

Najväčšia domáca maloobchodná sieť COOP Jednota sa intenzívne angažuje v oblasti spoločenskej zodpovednosti. Prostredníctvom Nadácie COOP Jednota od roku 2001 finančne podporuje slovenské zdravotníctvo, sociálnu oblasť a rozvoj v regiónoch. Inak tomu nebolo ani v uplynulom roku. Mestám, obciam, materským a základným školám, športovým klubom, nemocniciam, zdravotníckym zariadeniam či osobám v životnej núdzi pomohla celkovou sumou 248 000 eur.

Za 19 rokov svojej činnosti zakúpila Nadácia COOP Jednota do slovenských nemocníc 181 lekárskych prístrojov v hodnote 1,3 milióna eur. Z toho v roku 2019 smerovalo na podporu zdravotníctva 77 000 eur.

Neurologické oddelenie Fakultnej nemocnice Trnava získalo vlani prostredníctvom nadácie klimatizačné jednotky v celkovej hodnote 10 000 eur.

Izby pacientov na neurologickom oddelení sú situované na južnú stranu na najvyššom poschodí budovy, kde v letnom období dosahovala teplota na izbách vysoké čísla.


Symbolické odovzdanie daru v trnavskej nemocnici

Zdravotníctvo považuje generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko a správca Nadácie COOP Jednota Ján Bilinský za prioritu.

„Ide o jednu z kľúčových oblastí našich nadačných aktivít. Vysokokvalitnú lekársku starostlivosť si zaslúži každý jeden človek bez ohľadu na vek, vzdelanie či pôvod. Je preto prirodzené, že ako spoločensky zodpovedná firma cítime záväzok voči verejnosti a vnímame potrebu vrátiť jej aj takouto formou dôveru,“ uviedol.

V breznianskej nemomcnici slúži vďaka Nadácii COOP Jednota kardiotokografický prístroj na monitorovanie plodu aj matky, v Trnave a Žiline klimatizačné jednotky,

Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach darovala EKG prístroje, resuscitačné sety a CRP analyzátor, Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana Prešov zakúpila ramennú motorovú dlahu využívanú najmä v pooperačnej starostlivosti pacientov. Onkologickému ústavu sv. Alžbety v Bratislave prispela sumou 10 000 eur na nákup anestéziologického prístroja.

Medzi najnovšie projekty Nadácie COOP Jednota patrí program zameraný na podporu lokálnych komunít. V uplynulom roku zrealizovala už jeho tretí ročník, v ktorom rozdala 156 tisíc eur. O 26 víťazných subjektoch rozhodla verejnosť.

Výsledkom budú obnovené námestia, nové detské ihriská, ihriská s fitness prvkami, oddychové altánky, podujatia zamerané na návrat k starým remeslám a ľudovým tradíciám či podpora regionálnych športových klubov. Do podpory regionálneho rozvoja investovala nadácia v uplynulých troch rokoch takmer pol milióna eur.

Už od svojho vzniku sa Nadácia COOP Jednota sústredí aj na pomoc v sociálnej oblasti. V roku 2019 prerozdelila rodinám starajúcim sa o ťažko chorých pacientov, najmä deti, 15 000 eur.

Spotrebné družstvá založili Nadáciu COOP Jednota v roku 2001 za účelom podpory zdravotníctva, školstva, športu, vzdelávania, kultúry, umenia a sociálnej pomoci.

Za takmer dve dekády svojej činnosti prispela nadácia na lepšie vybavenie nemocníc, polikliník, materských a základných škôl, lokálnych športových klubov, centier voľného času a na regionálny rozvoj sumou 4,5 milióna eur.

Ulož ako PDF
Napísal 18. januára 2020 8:01. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Nadácia COOP Jednota podporila v roku 2019 zdravotníctvo a lokálne komunity sumou štvrť milióna eur”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.