reklama

Nadácia COOP Jednota výrazne prispela k zlepšeniu komfortu pacientov trnavskej nemocnice

Pacientov Neurologického oddelenia Fakultnej nemocnice Trnava čaká počas hospitalizácie zvýšený komfort. Postarala sa o to Nadácia COOP Jednota, ktorá nemocnici venovala klimatizačné jednotky v celkovej hodnote 10 000 eur.

„Vzájomná pomoc a solidarita vždy tvorili dôležitý pilier družstevníctva. Podporou nemocníc, ambulancií a liečebných ústavov zakúpením zdravotníckych zariadení vraciame spoločnosti dôveru a investované peniaze,“ uviedol počas slávnostného odovzdávania daru Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko a zároveň správca Nadácie COOP Jednota.


Symbolické odovzdanie daru

FOTO: COOP Jednota

Klimatizácia je pre mnohých ľudí v posledných rokoch nevyhnutnou súčasťou vnímanou ako pomoc na schladenie sa počas horúcich letných dní.

Izby pacientov na neurologickom oddelení sú situované na južnú stranu na najvyššom poschodí budovy, kde v letnom období dosahovala teplota na izbách vysoké čísla.

„Darovanie klimatizácií výrazne prispieva k zlepšeniu komfortu pacientov. Klimatizované priestory majú pozitívny vplyv aj na poskytovanú zdravotnú starostlivosť. Z medicínskeho hľadiska prínos nižšej teploty prostredia na izbách pacientov vidíme napr. pri terapii pacientov s febrilitami, dehydratáciou, ale aj pri rehabilitácii pacientov po akútnych cievnych mozgových príhodách,“ skonštatoval primár Neurologického oddelenia Fakultnej nemocnice Trnava Georgi Krastev.

„Nadácia COOP Jednota nezabúda na tých, ktorí pomoc potrebujú najviac. Vieme, že zdravie je to najcennejšie, čo máme. Preto robíme všetko preto, aby sme čo najviac prispeli k lepšej a zdravšej budúcnosti,“ vyjadril sa Bohuslav Uváčik predseda spotrebného družstva COOP Jednota Trnava, ktoré trnavskú nemocnicu podporilo už trikrát. Rovnako v minulosti pomohlo aj Nemocnici Alexandra Wintera v Piešťanoch.

Za posledných päť rokov zakúpila Nadácia COOP Jednota viac ako 60 lekárskych prístrojov a zariadení v celkovej hodnote 375 000 eur.

Okrem podpory zdravotníctva venuje pozornosť aj podpore života v regiónoch, a to prostredníctvom projektu zameraného na rozvoj lokálnych komunít.

(ts)

Ulož ako PDF
Napísal 30. septembra 2019 11:33. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.