reklama

Trnava v súvislosti s novými opatreniami pristúpila k viacerým zmenám

Od dnešného dňa je v platnosti nový balík opatrení na obmedzenie šírenia ochorenia COVID-19, ktorý nariadil Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Nová situácia vyvolala zmeny aj v Trnave. Radnica o nich informuje v tlačovej správe.

„Preventívne opatrenia berieme zodpovedne a okrem doterajších krokov sme pristúpili aj tomu, že v kancelárii bude vždy iba jeden zamestnanec. Pokiaľ spolu v jednej miestnosti pracuje viac osôb, budú sa od pondelka 19. októbra na týždňovej báze striedať v práci na úrade a z domu. Mestský úrad je pre verejnosť naďalej otvorený a aj v tomto režime sa budeme v maximálnej možnej miere snažiť zabezpečiť plynulý chod a vybavovanie agendy pre občanov,“ hovorí prednostka MsÚ Katarína Koncošová. 

Pred vstupom do úradu na Trhovej 3 sa klientom meria telesná teplota, kontroluje sa nosenie ochranného rúška a aplikuje sa dezinfekcia na ruky. Budovu radnice na Hlavnej 1 je možné navštíviť iba vo vopred dohodnutých časoch.

Ilustračné foto

Sprísnené opatrenia sa dotkli aj spoločenských obradov organizovaných mestom.

Na sobášoch v obradnej sieni radnice bude môcť byť vzhľadom na jej plochu prítomných iba osem osôb (z toho dvaja – sobášiaci poslanec a matrikárka – sú zamestnancami mesta). Na občianskych pohreboch na Kamennej ceste sa bude môcť zúčastniť maximálne tridsať pozostalých.

Mesto Trnava ako prevádzkovateľ Trnavského bikesharingu od dnes ukončuje tohtoročnú sezónu. Pri 118 zdieľaných elektrobicykloch na území celého mesta nie je možné zabezpečiť ich neustálu dezinfekciu medzi jednotlivými výpožičkami, elektrobicykle sa preto postupne sťahujú z terénu. 

Vnútorné športoviská sú pre verejnosť zatvorené, tie vonkajšie je možné navštíviť, treba však dbať na základné usmernenia (tzv. zásada ROR – nosenie rúška, dodržiavanie odstupu a zvýšená hygiena rúk). 

Ulož ako PDF
Napísal 15. októbra 2020 13:53. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Trnava v súvislosti s novými opatreniami pristúpila k viacerým zmenám”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.