reklama

V Trnave si pripomenú obete pandémie COVID-19

V piatok 28. mája 2021 sa na námestí sv. Mikuláša pri morovom stĺpe uskutoční tichá pietna spomienka na obete pandémie COVID-19 v Trnave. O 19:30 symbolickým zapálením sviečok si pripomenú obete pandémie, ktoré zomreli vo Fakultnej nemocnici v Trnave. Pred samotnou spomienkou sa o 18:30 v bazilike sv. Mikuláša uskutoční aj zádušná sv. omša za zosnulých.

Iniciátorkou tejto tichej spomienky je dcéra bývalého primátora Trnavy Zuzana Bošnáková z okresného centra KDH v Trnave.

„Pandémia zasiahla život každého jedného z nás. Aj u nás sme si covidom prešli skoro celá rodina a dokonca môj otec s mimoriadne ťažkým priebehom. Vďaka Bohu náš príbeh bol so šťastným koncom. Mnoho ľudí okolo mňa však o svojich blízkych prišlo. Trnava, no aj celý okres, boli veľmi zasiahnuté a preto si myslím, že by sme týmto ľuďom mali venovať aspoň touto formou tichú spomienku, úctu a modlitbu,“ priblížila.

V trnavskej fakultne nemocnici evidujú do 19. mája 2021 celkovo 572 obetí pandémie. A práve tento počet sviec organizátori na námestí v blízkosti baziliky zapália.

„Túto udalosť chceme uskutočniť na symbolickom mieste – pri morovom súsoší na námestí sv. Mikuláša, ktoré naši predkovia postavili s vďaky po ukončení morovej epidémie v Trnave. Zároveň v blízkosti baziliky sv. Mikuláša, kde je umiestnený obraz Trnavskej Panny Márie, ktorú Trnavčania pri ohrozeniach prosili, aby orodovala za Trnavu a jej obyvateľov,“ doplnil poslanec mestského zastupiteľstva Rastislav Mráz z KDH.

Aj vy ste pozvaní zapáliť sviečku a krátkou tichou spomienkou či modlitbou prejaviť úctu všetkým, ktorí nás kvôli tejto chorobe opustili. Samozrejme pri zachovaní všetkých protiepidemických opatrení.

Trnavskú spomienku organizačne zastrešuje Okresné centrum KDH v Trnave v spolupráci s občianskym združením Naše MesTTo.

Ulož ako PDF
Napísal 25. mája 2021 7:51. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Spoločnosť, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.