reklama

Kúpanie vo Váhu pri Šúrovciach sa pre 13 – ročného chlapca skončilo tragicky

AKTUALIZOVANÉ

Záchranné zložky v utorok 8. júna 2021 zahájili opätovne pátraciu akciu po nezvestnom 13 – ročnom Máriovi zo Šúroviec.

„Krátko na to ohlásili pátrači, ktorí prepátravali vo vzduchu vrtuľníkom z letky MV SR, že chlapec bol nájdený bez známok života približne sedem kilometrov od nešťastnej udalosti, v časti zvanej Šintavské Bane,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

Polícia apeluje na rodičov maloletých detí, aby ich v žiadnom prípade nenechávali bez dozoru v blízkosti vodných zdrojov, nádrží a riek. Prúd vody je nestabilný a každý deň môže byť situácia na vode iná. Žiada ľudí, aby mysleli najmä na svoju bezpečnosť a poučili deti, aby samé nevchádzali do vody. Týka sa to nielen neplavcov ale aj detí, ktoré vedia plávať.

Pôvodný článok

V pondelok 7. júna 2021 popoludní prijali hasiči oznámenie o topiacej sa osobe – 13-ročnom Máriovi v rieke Váh pri obci Šúrovce.

Na miesto vyslali hasičské jednotky z Trnavy, Galanty a Serede s 11 príslušníkmi a šiestimi kusmi techniky.

„Po príjazde na miesto jednotka okamžite spustila do rieky motorový čln, ktorý začal s prehľadávaním úseku od obce Šúrovce, časti Varov Šúr, až po Sereď. Prehľadávanie prebiehalo aj z vodnej hladiny v neoprénových oblekoch a taktiež aj z brehu rieky prostredníctvom hasičov z dobrovoľného hasičského zboru obce Šúrovce a hasičskej štvorkolky. Na miesto dorazil aj sanitný automobil hasičskej záchrannej služby a taktiež technika občianskeho združenia Rescue Malé Karpaty. Keďže tok rieky Váh bol veľmi silný a zotmelo sa, záchranné práce museli byť ukončené a budú pokračovať aj v utorok 8. júna,“ informovala hovorkyňa KR HaZZ v Trnave Lena Košťálová.


Úsek rieky Váh medzi Siladicami a Šúrovcami

Ilustračné foto

Mário odišiel v pondelok okolo 15:20 h z domu na bicykli s tým, že ide s kamarátom na zmrzlinu. Namiesto toho sa však išiel kúpať na rieku Váh.

„Krátko po 17:00 h sa mal dostať do vody a mal ho strhnúť prúd. Kamaráti zalarmovali okoloidúceho 39 – ročného muža, ktorý sa im Mária snažil pomôcť nájsť. Ihneď volali na tiesňovú linku 112. Po chlapcovi začalo intenzívne pátranie, ktorého sa zúčastnili policajti, hasiči, ako aj viacerí dobrovoľníci. Po chlapcovi pátrali až do neskorého večera. Mária sa im, žiaľ, nepodarilo nájsť,“ uviedla k prípadu hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

Dnes pokračuje pátracia akcia za pomoci vrtuľníka letky MV SR, ako aj viacerých zložiek polície, hasičov a dobrovoľníkov.

Mário je 150 cm vysoký, štíhlej postavy, má hnedé oči. Má krátke tmavo-hnedé vlasy na bokoch vystrihané. Na brade má jazvu po úraze, pod ľavým uchom má materské znamienko o veľkosti 5 cm, a na lýtku ľavej nohy má materské znamienko o veľkosti cca 5 cm.

Naposledy mal oblečené biele tričko s čiernymi fľakmi, šedé teplákové krátke nohavice nad kolená a olivovo-biele tenisky nad členky.

Ulož ako PDF
Napísal 8. júna 2021 9:56. Článok je zaradený do rubriky: Krimi. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.