reklama

Trnavská polícia riešila za päť dní tri nehody elektrických kolobežiek, zranili sa dvaja ľudia

Elektrické kolobežky sú nebezpečné. Dať ich do rúk deťom a tínedžerom, ktorí neovládajú pravidlá cestnej premávky a navyše pri svojej bezstarostnosti a neskúsenosti si neuvedomujú hrozbu úrazu, je nezodpovedné. Trnavská polícia riešila len v uplynulých piatich dňoch tri nehody kolobežkárov, pri ktorých sa dvaja z nich zranili.

Tieto dopravné prostriedky sú často používané ľuďmi bez akýchkoľvek skúseností. Pritom techniku jazdy na nestabilnej doske s veľmi malými kolieskami po cestách, chodníkoch, medzi autami, chodcami, často po nekvalitných komunikáciách plných nástrah v podobe prasklín, dier, kamienkov či obrubníkov nie je vôbec jednoduché zvládnuť.

Prvá nehoda sa stala v piatok 11. júna v centre Trnavy, písali sme o nej v tomto článku. Pri čelnej zrážke s autom sa ťažko zranil 28-ročný vodič elektrokolobežky.

Na čelnom skle auta skončil v utorok 15. júna 2021 aj 15 – ročný tínedžer z Trnavy, v nedeľu 13. júna došlo k zrážke 19-ročného kolobežkára s odstaveným autom v Paderovciach pri Trnave.


Nehoda 15-ročného kolobežkára v Trnave

FOTO: KR PZ Trnava

Príčinou nehody 15-ročného chlapca v Trnave malo byť údajne slnko, ktoré chlapca pri nehode oslnilo.

„Pri jazde po trnavských uličkách mesta nezvládol kvôli tomu riadenie a prednou časťou narazil rovno do zaparkovaného auta Citroen C5. Pri nehode preletel cez kapotu auta a narazil hlavou do čelného skla. Privolaní záchranári mu okamžite poskytli prvú pomoc a previezli ho do trnavskej nemocnice. Rozsah zranení zatiaľ nie je známy. Škoda spôsobená nehodou bola odhadnutá na 1200 eur. Policajti podrobili mladého vodiča dychovej skúške, ktorá bola negatívna,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

V Paderovciach 19 – ročný mladý muž podobným spôsobom narazil s elektrokolobežkou do odstaveného auta. Našťastie sa pri tejto nehode nikomu nič vážne nestalo a kolíziu riešili policajti nakoniec ako škodovú udalosť.

Polícia dôrazne upozorňuje, aby sa kolobežkári správali na verejnosti maximálne zodpovedne.

„Používať elektrické kolobežky by mali používať iba tí, ktorí si mimo frekventovaných miest vopred vyskúšali techniku jazdy, kolobežku majú maximálne pod kontrolou a ovládajú pravidlá cestnej premávky. Zároveň žiadame rodičov, aby poučili svoje deti a vo vlastnom záujme ich zdravia a života im vysvetlili pravidlá ich bezpečného používania,“ pripomenula Linkešová.

Ulož ako PDF
Napísal 16. júna 2021 16:08. Článok je zaradený do rubriky: Krimi. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.