reklama

V záhrade Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave vznikne moderná letná čitáreň

V záhrade Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave vznikne moderná letná čitáreň. Do jej výstavby investuje trnavská župa predpokladaných 315 – tisíc eur. V ďalšej fáze projekt počíta s revitalizáciou samotnej záhrady. Nové priestory budú slúžiť verejnosti aj na vzdelávacie aktivity a spoločenské diskusie.

„Rozhodli sme sa revitalizovať okolie našej najväčšej knižnice, ktoré v súčasnosti prakticky nie je využívané. Máme totiž za to, že nejde len o krásu obsahu kníh, ale aj o prostredie, v ktorom ich čítame. Atraktívna letná čitáreň so zelenou strechou preto nahradí škaredé betónové garáže. Odhadovaná výška investície je 315 tisíc eur,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Zdroj: TTSK

Zmeny budú realizované v súlade s odporúčaniami Krajského pamiatkového úradu Trnava, nakoľko je vyše storočná budova národnou kultúrnou pamiatkou.

Župa už má hotovú projektovú dokumentáciu a v najbližšom období spustí proces verejného obstarávania stavebných prác, ktoré budú realizované na jar budúceho roka.

„Pokračovať budeme úpravou záhrady. Prvých návštevníkov revitalizovaný areál v centre Trnavy privíta v lete budúceho roka. Bonusom by malo byť jeho prepojenie s Ružovým parkom formou mostíka cez Trnávku, o čo sa postará Mesto Trnava,“ avizoval župan Viskupič.

V roku 2022 knižnica oslávi 70 rokov svojho fungovania v budove pôvodne navrhnutej Michalom Milanom Harmincom ako sídlo Slovenskej hospodárskej banky.

Ďalšie vizualizácie a aktuálny stav záhrady (zdroj: TTSK)

Ulož ako PDF
Napísal 26. júla 2021 15:43. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.