reklama

Dračia rozprávka sa vracia do Smoleníc

Vstúpte do sveta drakov, víl a odvážnych rytierov, v ktorom ožívajú tie najkrajšie legendy. Rodinný festival Dračie dni sa vracia na Smolenický zámok už počas najbližšieho víkendu 31. júla a 1. augusta 2021. Tešiť sa môžete na originálnu rozprávku s profesionálnym hereckým obsadením, sprievodný program plný zábavy a zámocký jarmok.

Na Smolenickom zámku Vás privíta dobrý kráľ, ktorého v dračích príbehoch už tradične stvárni obľúbený herec Marko Igonda. Rozprávkou ho však budú sprevádzať aj ďalšie známe tváre z televíznych obrazoviek.

Karolína Kubánková sa ujme úlohy dračej víly a Markus Filipko bude našim mladým princom. Spolu s ďalšími postavami vás spoločne prevedú príbehom plným fantázie, v ktorom sa dobro stretne v zápase so zlom.

Sami si však rozhodne nevystačia. Príďte našim hrdinom na pomoc v náročnej úlohe tohto leta – uchrániť dračie vajíčko pred intrigami lúpežného rytiera Zloboja. Len s pomocou detí sa z neho napokon môže vyliahnuť malý dráčik.

Kráľ Marko preto pozýva všetkých malých rytierov a víly, aby sa stali aktívnou súčasťou príbehu. Deti na vlastnej koži spoznajú hrozbu lúpežníkov, ktoré číha na dračie vajíčko. Naši hrdinovia tiež budú potrebovať aktívnu pomoc všetkých detí, aby ich napokon premohli.

V rámci programu Dračích dní sa však môžete tešiť aj na ďalšie pútavé predstavenia. Pozrieť si môžete tradičné bábkové divadlo v podaní Dvora zázrakov a ich rozprávku „O dvanástich mesiačikoch“.

Pop Akadémia sa ďalej postará o divadelné predstavenie pod názvom „Rozprávka je umenie“. Ide o príbeh, v ktorom nebude v stávke nič menej, než záchrana kráľovstva rozprávok. Pomôcť tu môžu jedine deti, a to tým, že nezabudnú na rozprávky.

Tešiť sa môžete aj na ďalšie zábavné a tvorivé aktivity, ktoré budú sprevádzať celý festival. A to vrátane maľovania na tvár, lukostreľby či tréningu šermovania.


Marko Igonda stvárni dobrého kráľa

Festival Dračie dni sa zrodil v roku 2018 pod vŕškami Malých Karpát ako lokálny rodinný festival. Príbehové víkendy však spolu s nami každé leto trávili nielen rodiny a známi z okolia, no aj návštevníci z rôznych kútov Slovenska.

Počas tejto sezóny preto Dračie dni precestujú päť hradov a zámkov po celom Slovensku. Každý z nich má unikátnu atmosféru, ale aj vlastné pútavé príbehy z histórie. Na našich cestách však rozhodne nemôžeme opomenúť čarovné miesto, kde sa dračí príbeh pôvodne zrodil.

Tešíme sa na Vás 31. júla a 1. augusta 2021 na Smolenickom zámku!

Vstupenky a ďalšie informácie sú dostupné na www.DracieDni.sk.

Ulož ako PDF
Napísal 28. júla 2021 12:04. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.