reklama

Trnavské osvetové stredisko pozýva na výstavu fotografií domáceho autora Milana Marônka

Trnavské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja 22. októbra 2021 slávnostne otvorí v priestoroch Západoslovenského múzea v Trnave výstavu fotografií trnavského fotografa Milana Marônka. Výstava sa uskutoční pri príležitosti autorovho životného jubilea a je súčasťou projektu KreaTiviTa 2021, ktorého hlavným partnerom je Fond na podporu umenia.

Výstava pod názvom „LX“ je prierezom autorovej tvorby a rozsahom doteraz najväčšou prezentáciou jeho fotografických diel. Do výstavnej kolekcie je zaradených viac ako 250 čiernobielych a farebných fotografií.


Strážca ticha

Autor: Milan Marônek

Milan Marônek sa venuje fotografickej tvorbe od roku 1976. Ocenenie v súťaži JAMFO v roku 1989 odštartovalo jeho úspešnú fotografickú dráhu, počas ktorej získal množstvo najvyšších ocenení v súťažiach Trnavský objektív, AMFO, Genius loci Trnavy a mnohých internetových fotosúťažiach.

Autor nemá vyslovene vyhranenú oblasť fotografie, ktorej sa venuje. V jeho prácach žánrovo prevažuje výtvarné stvárnenie krajiny, architektúra, zátišie a makrofotografia.

Pri svojich cestách po Slovensku, ale i v zahraničí je fotoaparát jeho verným spoločníkom. Veľmi rád vytvára audiovizuálne kompozície, v ktorých hudobná zložka ešte viac zintenzívňuje vnímanie obrazu.

O sebe hovorí: „V oblasti fotografie patrím ku starej škole – mám rád, keď je fotografia fotografiou a platia v nej určité pravidlá. Nesnažím sa za každú cenu aby fotografia zobrazovala presnú kópiu skutočnosti v okamihu jej vzniku. Mojim cieľom je preniesť na diváka emócie, podporiť jeho fantáziu, vizuálne ho osloviť.“


Two Towers

Autor: Milan Marônek

Nadobudnuté teoretické vedomosti a praktické skúsenosti vo fotografii zúročil pri recenziách produktov a publikovaní odborných príspevkov v časopisoch Watt Foto Video a DIGI Revue.

Fotografie mal uverejnené v periodikách Dimenzie, Watt Foto Video, DIGI Revue, Spektrum, ESAB News.

Prof. Marônek je predsedom trnavského Fotoklubu IRIS, svojou tvorbou a aktivitou prispieva k fotografickému dianiu na Slovensku a zviditeľňuje trnavský kraj a Slovensko prostredníctvom fotografie na domácich i zahraničných výstavách.

Fotografie Milana Marônka majú možnosť vidieť návštevníci Západoslovenského múzea v Trnave do 31. januára 2022.

Milada Kotlebová
Trnavské osvetové stredisko

Ulož ako PDF
Napísal 12. októbra 2021 7:55. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.