reklama

Opitých vodičov aj vodičiek je na cestách stále viac ako dosť. Na vlastnú hlúposť doplatili pobytom na polícii a obvineniami

V priebehu troch dní od piatka 15. do nedele 17. októbra 2021 riešila polícia v Trnavskom kraji sedem vodičov pod vplyvom alkoholu. Štyria z nich spôsobili aj dopravné nehody. Všetci skončili na policajných staniciach a nevyhli sa obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Prvá nehoda sa stala v Jaslovkých Bohuniciach. Iba 19 – ročná vodička na aute Kia Sportage v noci z piatka na sobotu 16. októbra nezvládla riadenie a jej jazda skončila na kovanej bráne miestneho kaštieľa. „Policajti s ňou vykonali dychovú skúšku, pri ktorej nafúkala takmer 2 promile,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Trnave Zlatica Antalová.

O niečo menej nafúkal policajtom 23 – ročný vodič, ktorý v sobotu v skorých ranných hodinách havaroval medzi Trnavou a obcou Hrnčiarovce nad Parnou.

„S 1,73 promile zišiel vľavo mimo cestu, oškrel stĺpik dopravného značenia a s autom Peugeot 2008 skončil v drevenom pútači,“ priblížila Antalová.

FOTO: KR PZ Trnava

Dopravná značka „padla za obeť“ aj v nedeľu, v skorých ranných hodinách, v obci Borský Mikuláš, okres Senica.

Dvadsaťročný mladík na aute Audi A6 narazil najskôr do značky a potom aj do paliet so zámkovou dlažbou. Pri dychovej skúške policajtom nafúkal 1,31 promile alkoholu.

Nedeľu uzavrela 46 – ročná žena. Vo večerných hodinách policajti PMJ zbadali jej nabúranú Kiu Rio v Trnave.

„Pri prejazde Pažitnej ulice narazila do zaparkovaného auta, ktoré sa nárazom posunulo do ďalšieho odstaveného vozidla. Žena sa na prvý pohľad správala podozrivo. PMJčkári sa s ňou viackrát snažili vykonať dychovú skúšku, všetky pokusy ale úspešne zmarila,“ poznamenala Z. Antalová.

V okrese Trnava zachytili hliadky aj 26 – ročného vodiča s 1,67‰, v nedeľu po polnoci nafúkal dvadsaťročný mladík 1,13‰.

„Polícia bude pokračovať v kontrolách vodičov. V prípade pozitívnych dychových skúšok budeme naďalej nekompromisní. Opitý vodič predstavuje nebezpečenstvo nielen pre seba, ale aj pre všetkých ostatných. Buďte preto zodpovední a za volant sadajte iba triezvi,“ upozorňuje polícia.

FOTO: KR PZ Trnava

Ulož ako PDF
Napísal 19. októbra 2021 11:56. Článok je zaradený do rubriky: Krimi. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.