reklama

Najväčší historický festival na Slovensku bude už tento víkend na hrade Červený Kameň

Historický festival Rotenstein opäť otvorí svoje brány počas tohto víkendu 28. a 29. mája 2022 na hrade Červený Kameň. V programe nebude chýbať rytiersky turnaj na koňoch, ktorý získava potlesk aj v zahraničí.

Rytiersky festival Rotenstein, ktorý organizuje Agentúra Hector, návštevníkov opäť prenesie do čias rytierov, princezien a zabávačov. Vrcholom programu bude rytiersky turnaj na koňoch, s ktorým majú organizátori úspech aj v okolitých krajinách.

„Predstavenie hráme už viac ako desať rokov a samozrejme, stále ho vylepšujeme. Turnaj na koňoch je dlhodobo naša najúspešnejšia časť programu a majú o  neho opakovane záujem v Chorvátsku, Slovinsku, Rumunsku alebo Rakúsku,“ konštatuje Bystrík Holeček z trnavskej Agentúry Hector.


Bystrík Holeček v akcii

FOTO: Agentúra Hector

Okrem rytierskeho turnaja, ktorý znázorňuje stredoveké kratochvíle európskej šľachty, bude súčasťou programu aj sokoliarske predstavenie na koňoch skupiny z Českej republiky, ktoré diváci ešte na Slovensku nemali možnosť vidieť.

„Skupina Falconia ponúkne divákom predstavenie na vysokej úrovni nielen tým, čo divákom predvedie, ale aj vierohodnosťou kostýmov,“ hovorí Bystrík Holeček a dodáva, že „akurátnosť dobového oblečenia a predstavení je pre nás pri výbere programu veľmi dôležitá. Keďže ide o historický festival, je podstatné, aby návštevníci videli čo najautentickejšie príbehy či kostýmy“.

Brány Rytierskeho festivalu Rotenstein sa pre návštevníkov otvoria v sobotu 28. mája 2022 o 10:00 hod. a program bude prebiehať počas celého dňa do 19.00 hod.

Nasledujúci deň v nedeľu bude pokračovať od 10.00 do 19.00 hod. s identickým programom. „Návštevníci si môžu vybrať deň, v ktorý sa rozhodnú Červený Kameň navštíviť a nemusia sa báť, že im unikne zaujímavý program,“ pripomína.

Súčasťou podujatia budú detské predstavenia, interaktívny program, hudobné a šermiarske predstavenia, zvieracia farma, tržnica či historické remeslá a zóna s občerstvením.

Počas festivalu budú prebiehať aj prehliadky hradu, ktoré však nie sú zahrnuté v cene vstupného na festival. Tie štandardne prebiehajú každú celú hodinu od 9.00 do 17.00 hod. Hrad ponúka dva druhy prehliadok návštevníkom bez objednania a to malý okruh s trvaním 60 minút a veľký okruh s trvaním 75 minút.

Na hrad Červený Kameň sa návštevníci pohodlne dostanú prímestskou autobusovou dopravou alebo autom. Parkovanie je možné na parkovisku priamo pri hrade bezplatne.

Vstupenky na festival je stále možné zakúpiť v predpredaji za zvýhodnenú cenu prostredníctvom siete maxiticket.sk. Predaj vstupeniek bude prebiehať aj priamo na mieste, základné vstupné je 15€ a zľavnené 12€ (ZŤP, dôchodcovia, deti od 3-18 rokov).

Všetky informácie o festivale nájdete na www.rotenstein.sk.

(ts)

FOTO: Falconia

Ulož ako PDF
Napísal 23. mája 2022 10:29. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.