reklama

Bazár so stovkami kníh na pešej zóne bude súčasťou Národného týždňa charity

Stovky knižných titulov na pešej zóne v Trnave potešia ľudí už tento piatok 10. júna 2022. Vybrať si z nich môžu mamy malých aj starších detí, zberatelia, a vlastne úplne každý, kto rád číta. Bazár kníh organizuje Trnavská arcidiecézna charita v rámci celoslovenského podujatia Národný týždeň charity.

Romány, poézia, detská literatúra, ale aj odborné knihy budú súčasťou piatkového bazára kníh. Na svoje si prídu tiež domáci majstri, ľudia, ktorí radi varia a pečú, alebo žijú svojimi záľubami.

Medzi knihami sú totiž aj tituly z hobby literatúry, cudzojazyčné tituly či kuchárske knihy. Priamo na Hlavnej ulici ich rozložia zamestnanci Trnavskej arcidiecéznej charity (TACH).

Ilustačné foto: TACH

Bazár je súčasťou podujatia Národný týždeň charity, ktorý sa koná v týchto dňoch vo viacerých slovenských mestách.

„Po minuloročnom úspechu prichádzame na Hlavnú ulicu opäť s knihami, ktoré pochádzajú zo zbierky,“ hovorí Vladimíra Kloknerová z TACH. „Verejnosť sme vyzvali, aby nám priniesli tie knihy, ktoré majú doma, nečítajú ich, ale chcú, aby v nich ešte niekto listoval. Knihy sa predsa nevyhadzujú,“ dopĺňa.

Minuloročný bazár prilákal okrem bežných čitateľov aj mnohých zberateľov, lebo je veľká šanca, že na ňom nájdu tituly, ktoré sa už nepredávajú.

„Máme tu doslova historické kúsky, ktoré sa len ťažko zháňajú. Na druhej strane, ľudia nám priniesli aj novinky,“ dodáva Vladimíra Kloknerová.

Knihy si v stánku Trnavskej arcidiecéznej charity môžu ľudia zakúpiť za dobrovoľný príspevok od 10. do 18. hodiny.

Národný týždeň charity sa koná už piaty rok, tentokrát od 4. do 12. júna a zahŕňa rôzne duchovné, umelecké či športové podujatia. Cez tieto aktivity pozýva Slovenská katolícka charita verejnosť spoznať prácu jej zamestnancov.

Počas Národného týždňa pripomenie 95. výročie svojho pôsobenia. Za ten čas sa stala jednou z najväčších pomáhajúcich organizácii na Slovensku.

Poskytuje sociálne poradenstvo, potravinovú a materiálnu pomoc, ošetrovateľskú a opatrovateľskú službu, organizuje zbierky, pomáha v zahraničí a jej farské charity pôsobia v 189 slovenských mestách a obciach.

Pracuje v nej takmer 1 500 zamestnancov, z toho približne 400 opatrovateľov v rôznych sociálnych zariadeniach a ďalších približne 300 ľudí poskytuje sociálne služby.

Ulož ako PDF
Napísal 7. júna 2022 14:31. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.