reklama

V Špitáliku na Hlavnej ulici bude dopravné ihrisko pre deti aj charitný bazár oblečenia

Trnavská arcidiecézna charita pozýva do komunitného centra Špitálik na dve podujatia. Pred budovou Špitálika na Hlavnej 43 si vo štvrtok 10. júna môžu deti vyskúšať dočasné dopravné ihrisko vybudované na pešej zóne, o deň neskôr sa uskutoční vo dvore letný bazár oblečenia.

Ako zvládnuť zákruty, kedy zastaviť pred priechodom pre chodcov a ako sa vyhnúť kolízii s ďalšími účastníkmi cestnej premávky? Čo nám hovoria dopravné značky, kedy máme dať prednosť v jazde a kedy v nej pokračovať?

Tieto a ďalšie situácie si môžu deti vyskúšať na dočasnom dopravnom ihrisku pred budovou Trnavskej arcidiecéznej charity na Hlavnej ulici 43 v Trnave.

Dobrovoľníci komunitného centra Špitálik ho tam rozložia už tento štvrtok od 10. hodine do 16. hodiny. Od 11. do 13. hodiny príde navyše vzácna návšteva – skutoční páni policajti na veľkých policajných motorkách. Deti sa s nimi budú môcť odfotiť a opýtať sa ich, čo ich na práci policajta zaujíma.

Kto chce jazdiť na dopravnom ihrisku, mal by si priniesť vlastný dopravný prostriedok, kolobežku, odrážadlo alebo bicykel.

Po takomto výkone je vhodné si oddýchnuť a dobre sa občerstviť. Z pešej zóny stačí urobiť niekoľko krokov do kaviarne Špitálik. V nej budú pre deti pripravené zdravé dobroty, osviežujúce nápoje a ďalšie prekvapenie – maľovanie na tvár. S charitnými dobrovoľníkmi si môžu zároveň vyrobiť vlastný odznak, vymaľovať si obrázok a ako pamiatku na tento deň si domov odniesť balón.

Komunitné centrum Špitálik pripravilo tieto aktivity pre malých Trnavčanov pri príležitosti nedávneho Dňa detí.

Letný bazár oblečenia

Oblečenie pre dámy, pánov aj deti, hračky, knihy či doplnky do bytu si môžu Trnavčania už tento piatok 11. júna od 10. do 17.00 h odniesť z komunitného centra Špitálik. Príďte si urobiť radosť na letnú verziu charitného bazárika.

Na bazár pozývajú Trnavčanov v piatok od 10. do 17. hodiny. Veci, ktoré si zaslúžia dostať druhú šancu, rozložia pod bránou na charite a pri kaviarni Špitálik, ktorá bude počas celého dňa otvorená a pripravená pohostiť ľudí dobrotami.

Za toto pohostenie, ale aj oblečenie, doplnky či hračky zaplatia dobrovoľným príspevkom a podporia tak rozvoj sociálnych služieb Trnavskej charity.

Predošlé bazáre mali úspech najmä u žien, ktoré nemajú nikdy dostatok šiat, kabeliek alebo rady hľadajú detské oblečenie.

Darina Kukuľová – Kvetanová
Trnavská arcidiecézna charita

Ulož ako PDF
Napísal 8. júna 2021 10:18. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.