reklama

Prvý zápas nadstavby volejbalistkám Hit UCM nevyšiel

Zápasmi prvého kola odštartovala druhá časť Niké Extraligy žien vo volejbale. V skupine o 1. až 4. miesto vyhrali oba bratislavské tímy. VKP nad Hit UCM Trnava 3:1 a Slávia EU porazila Projekt RD SVF 3:0.

V zápase proti VKP Bratislava hlavný tréner Rastislav Filípek nemohol počítať s najlepšou hráčkou extraligy po základnej časti Michaelou Rosinskou. Jej miesto v základnej zostave nahradila mladá talentovaná smečiarka Ema Chovanová.

Do zápasu ale Trnavčanky nevstúpili ideálne. V prvom sete nechali domáce odskočiť na niekoľko bodov a nevedeli si poradiť s razantnými útokmi stredom siete. Naopak v útočnej fáze si smečiarky hostiek „zobrali voľno“ a body pribúdali iba na strane domácich.

Tréner Hit UCM Trnava sa snažil zareagovať striedaniami, ale ich účinok sa prejavil až v treťom sete, keď nastúpila talentovaná nahrávačka Petra Ritterová.

FOTO: Igor Urban

VKP BRATISLAVA – HIT UCM TRNAVA 3:1 (17, 17, -23, 17)

Rozhodovali: Sarka a Gerboc, 270 divákov.

VKP: Ta. Hrušecká 10, Smiešková 11, Z. Písečná 9, Fartelová 14, Boledovičová 17, Kohútová 4, liberka Pelozo (Štermenská 0, Takáčová 0, Návratová 7). Tréner: P. Bernáth.

HIT UCM: Sivičeková 3, Chovanová 8, Límová 6, Povrazníková 8, Konárová 0, Kotuličová 9, liberky Pagáčová a Poláčková (Tomčíková 0, Jánošíková 11, Ritterová 1). Tréner: R. Filípek.

Mladé trnavské volejbalistky po dvoch prehratých setoch zabojovali a odvážnou hrou odtlačili súpera od siete a už nebol tak nebezpečný. K útočným víťazným smečom sa pridala v obrane aj svojimi blokmi najlepšia hráčka zápasu Róberta Kotuličová, ktorá ich zaznamenala v stretnutí päť. Tretí set tak v testnej koncovke zvládli Trnavčanky.

Vo štvrtom sete sa však domáce vrátili k hre, ktorú predvádzali v prvých dvoch setoch a nedovolili Trnavčankám vynútiť si piaty set. VKP Bratislava odskočilo Trnave v tabuľke a upevnilo si 2. miesto. Hit UCM Trnava ostal na priebežnom treťom mieste.

V druhom kole nadstavby cestujú v sobotu do Nitry, kde sa stretnú s RD družstvom, ktoré ešte v prebiehajúcej sezóne nezdolali.

Pre volejbalistky Hit UCM Trnava to bude posledný súťažný zápas pred dôležitým semifinálovým zápasom Niké Superfinále Slovenského pohára žien, ktorý sa uskutoční v sobotu 11. 2. 2023 v Poprade. Trnavčanky veria, že v oboch najbližších zápasov v Nitre proti RD aj v Poprade proti Slávii EU Bratislava uspejú a potešia svojich fanúšikov.

Zápas v Nitre sa začína 4. 2. 2023 o 18:00 hod. v Športovej hale na Klokočine.

Ulož ako PDF
Napísal 3. februára 2023 8:36. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Šport, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.