reklama

Odhalenie sochy Antona Malatinského bolo veľkolepé, Adamec ťažko hľadal slová

V piatok 19. augusta oslávil Štadión Antona Malatinského – City Arena svoje prvé narodeniny. Niesli sa vo veľkom štýle, zúčastnilo sa ich niekoľko stoviek fanúšikov, ale i legendy zlatej éry Spartaka.

Oslavy odštartovala autogramiáda futbalových osobností Spartaka Františka Kozinku, Jaroslava Masrnu, Vojtecha Varadina, Alojza Fandela, Stanislava Jarábka, Karola Dobiaša, Jozefa Adamca, Emila Brunovského, Dušana Keketiho, Valeriána Šveca a Jána Hucka. O ich autogramy bol obrovský záujem.

„Sú to veľmi milé stretnutia. Keď sa stretneme, pozrieme na seba a pozeráme, kto kríva na ľavú alebo pravú nohu, kto má operovaný kĺb či koleno. Som tu druhý najstarší, oproti všetkým paholek, zdravý a stále hrám futbal. Chlapcom som na margo tohto povedal, že ja som v obrane len stál a vykrikoval, oni boli tí, ktorí namiesto mňa behali, aby všetko fungovalo tak, ako fungovalo,“ vtipkoval v dobrej nálade Stanislav Jarábek.

malatinsky-socha-tt
FOTO: FC Spartak Trnava/Lukáš Grinaj

Takmer dva a pol metrová bronzová socha je dielom umelca Pavla Dubinu, ktorý ju stvárnil v podobe, v akej si Antona Malatinského mnohí pamätajú – v jeho typickom postoji s rozopnutým kabátom a rukami vo vreckách. Za zvukov Il Silenzia ju odhalil majiteľ Spartaka Trnava Vladimír Poór. Dielu požehnal trnavský arcibiskup Ján Orosch. Socha stojí na rohu Športovej ulice a Dolných bášt.

„Na niečo takéto sa mi ťažko hľadajú slová. Za celý môj život som nič podobné nezažil. Som nadšený, že sa pánovi Malatinskému dostala takáto pocta, ktorá mu právom patrí. Všetci, ktorí sme ho zažili, si prajeme, aby sa z neho pre Trnavu a hlavne trnavský futbal, stala nesmrteľná osoba,“ uviedol dojatý Jozef Adamec.

Po odhalení sochy mali svoj príhovor majiteľ Vladimír Poór, predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš, na trénera si zaspomínal jeho zverenec Stanislav Jarábek, ale i Dušan Keketi st. a za fanúšikov prehovoril Štefan Horváth.

„Pre mňa bol pán tréner s veľkým T a človek s veľkým Č. Pre nás, ktorí sme ho zažili, bol druhým otcom. Želám súčasným i nasledujúcim generáciám, aby zažili takú eufóriu, akú sme zažili my s ním,“ povedal v príhovore Dušan Keketi.

Prvé narodeniny sa niesli aj v koncertnom duchu. Po odhalení sochy rozospievala dav ľudí na štadióne hudobná legenda a päťnásobný český Slávik kapela Olympic. Po nej nasledoval veľkolepý ohňostroj, ktorý sa niesol nad štadiónom a ukončil oslavy prvých narodenín.

Marek Ondrejka
PR a event manažér FC Spartak Trnava

Ulož ako PDF
Napísal 22. augusta 2016 19:36. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Šport, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Odhalenie sochy Antona Malatinského bolo veľkolepé, Adamec ťažko hľadal slová”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.