reklama

Smolenický zámok sa cez víkend zmení miesto súboja rytierov a draka. Kraľovať bude herec Marko Igonda

Vďaka unikátnemu festivalu Dračie dni sa už v sobotu 11. a nedeľu 12. augusta 2018 zmení Smolenický zámok na dejisko rozprávky, v ktorej budú chrabrí rytieri zachraňovať princeznú spod pazúrov draka. V hlavnej úlohe s kráľom Markom Igondom.

Obľúbený slovenský herec sa už teraz teší na to, ako si nasadí korunu a oblečie sa do kráľovského rúcha.

S rozprávkami má už vo svojej profesii dosť skúseností.

„Nikdy som neodmietol ponuku nakrúcať rozprávku. Zatiaľ som však vždy hral len dobrých princov a kráľov, možno, keď budem starší, sa to zmení,“ povedal s úsmevom.

Ilustračné foto

Aj na Smolenickom zámku bude vystupovať ako dobrý kráľ a už sa teší na všetkých návštevníkov.

„Je dobré, že aj v dobe, kedy žijeme viac v súlade s technikou a modernými vymoženosťami, dokážeme popustiť uzdu fantázii a vytvoriť ilúziu rozprávkového príbehu.“

V ňom pôjde o napínavé dobrodružstvo spojené s vyslobodením spanilej princeznej Mirky spod pazúrov draka Vavrinca, ktorý sa cez víkend 11. a 12. augusta zabýva v Smoleniciach.

Brány Smolenického zámku sa pre návštevníkov otvoria o 10.00 hodine.

Pestrá paleta stredovekých vôní, chutí, stánkov a sprievodných aktivít bude počas príjemného augustového víkendu zabávať malých aj veľkých.

Na programe budú Dvorské tance princezien či Rytierska škola šermu, deti zabaví aj bábkové divadlo a najočakávanejšou atrakciou bude zrejme kŕmenie draka Vavrinca.

Súčasťou podujatia budú aj ďalšie dobové atrakcie ako streľba z luku či kuše. Návštevníci budú môcť absolvovať aj prehliadku zámku so sprievodcom a s výkladom.

Podujatie organizuje OZ Smoleničan v spolupráci s Agentúrou Hector.

Dračie dni sú tretím zo štyroch zo štyroch letných podujatí Smolenického kultúrneho leta. Záver prázdninových týždňov bude patriť koncertu Simy Martausovaj a Jany Kirschner, ktorý sa uskutoční 19. augusta 2018 na lúke pod zámkom.

Všetky informácie o podujatí Dračie dni na zámku a koncerte nájdete na facebookovej stránke Smolenické kultúrne leto a webovej stránke smolenican.sk alebo predpredaj.zoznam.sk.

Cena vstupného:
deti 1-10 rokov 6€
deti od 10 rokov a dospelí 9€
Cena vstupného na zámok so sprievodcom dospelí 2€, deti do 10 rokov 1€

Parkovanie:
Bezplatné parkovanie bude zabezpečené na lúke hneď pod zámkom. Návštevníci ho nájdu vpravo od areálu medovinárne Včelco. Odtiaľ je to už len niekoľko minút označeným chodníkom priamo na zámok.

Ulož ako PDF
Napísal 6. augusta 2018 8:37. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.