reklama

V Trnave sú aktuálne tri prípady koronavírusu, v pondelok potvrdili ochorenie 59-ročnému mužovi

AKTUALIZOVANÉ

Podľa údajov Ministerstva zdravotníctva SR pribudol v Trnave 30. marca 2020 jeden nový pozitívny test na ochorenie Covid-19 (koronavírus). Ide o muža vo veku 59 rokov. Dva nové prípady pribudli včera aj v neďalekom Hlohovci.

Aktuálne sú v Trnave evidované tri prípady koronavírusu, ďalšie už boli predtým zistené u pacientov s bydliskom v Bielom Kostole, Dolnom Dubovom a Suchej nad Parnou.

Celkovo bolo na Slovensku k 30. marcu zistených 363 osôb s potvrdeným ochorením, 7857 testov bolo negatívnych.

Príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva SR zabezpečujú všetky potrebné protiepidemické opatrenia na elimináciu rizika šírenia ochorenia.

Koronavírus spôsobujúci ochorenie COVID-19 bol identifikovaný v Číne na konci roka 2019. Predstavuje nový kmeň vírusu, ktorý u ľudí nebol doposiaľ známy.

Ochorenie patrí medzi kvapôčkové infekcie. Odhadovaný inkubačný čas ochorenia je 2 až 14 dní, môže však byť aj dlhší.

Medzi príznaky ochorenia patrí horúčka nad 38°C, kašeľ, sťažené dýchanie, bolesť svalov, bolesť hlavy, únava či malátnosť.

Čo robiť, ak ste chorý

10 odporúčaní pri COVID-19

Ulož ako PDF
Napísal 31. marca 2020 10:39. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “V Trnave sú aktuálne tri prípady koronavírusu, v pondelok potvrdili ochorenie 59-ročnému mužovi”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.