reklama

Radnica aktivizuje rokovania o vyčlenení financií pre projekt južného obchvatu

Mesto Trnava, ktoré iniciatívne vstúpilo do projektu tzv. južného obchvatu, pred niekoľkými dňami prostredníctvom primátora mesta Štefana Bošnáka odovzdalo Slovenskej správe ciest (SSC) projektovú dokumentáciu pre územné konanie. Realizáciu projektov financovalo mesto z vlastných prostriedkov.
Aktuálne informácie portálu trnava-live.sk sprostredkoval zástupca primátora Jozef Pobiecký.

Trasovanie južného obchvatu

Južný obchvat spojí diaľničný privádzač pri Modranke s Bratislavskou cestou pri Johns Manville dvojprúdovou komunikáciou v dĺžke približne 2,5 kilometra. Súčasťou obchvatu budú dva mosty a niekoľko križovatiek ako aj protihlukové bariéry a terénne úpravy. Výstavba južného obchvatu, oficiálne nazvaného cesta Cesta I/61 Trnava – južný obchvat, si vyžiada náklady vo výške približne 25 miliónov eur.

Mesto aktívne pristupuje k rokovaniam o čo možno najskoršom vyčlenení finančných prostriedkov na južný obchvat zo štátneho rozpočtu pre Slovenskú správu ciest. Osobne som rokoval na túto tému aj so štátnym tajomníkom ministerstva financií Vladimírom Tvaroškom. Verím, že sa nám podarí dohodnúť na tom, aby vláda zaradila projekt do plánu investícií SSC,“ uviedol J. Pobiecký.

Zástupca primátora mesta Trnava Jozef Pobiecký

Komunikáciu plánovala vybudovať ešte prvá Dzurindova vláda v rámci dohody so spoločnosťou Johns Manville. Mesto v rámci projektu vybuduje na Bratislavskej ceste pri Johns Manville kruhovú križovatku. Tú mali pôvodne postaviť už v minulom aj tomto roku, samospráva napokon investíciu odložila.

„Južný obchvat pomôže uvoľneniu dopravnej zaťaženosti na Nitrianskej, Tamaškovičovej či Bratislavskej a odbremení tiež viaceré miestne komunikácie. Spojnicu Bratislavskej cesty a diaľničného privádzača pri Modranke budú využívať aj tranzitujúce vozidlá smerujúce od Hrnčiaroviec k priemyselnému parku pri PSA. Dôležitou úlohou južného obchvatu bude aj prepojenie areálu bývalých TAZ s diaľnicou bez tranzitu cez ulice mesta,“ ozrejmil v skratke základné pozitíva novej kominukácie zástupca primátora Jozef Pobiecký.

Ulož ako PDF
Napísal 18. augusta 2010 11:31. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Radnica aktivizuje rokovania o vyčlenení financií pre projekt južného obchvatu”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.