reklama

Cesty a pozemky v okolí Samsungu prevezme samosprávny kraj

Novovybudované komunikácie, okružné križovatky, zeleň a pozemky pod stavbami v blízkosti výrobného závodu spoločnosti Samsung pri Voderadoch prevezme do svojho majetku Trnavský samosprávny kraj.

Uznesenie s týmto návrhom musia ešte predtým schváliť krajskí poslanci.

Komunikácie a objekty budú zverené do starostlivosti Správy a a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja.

Externú infraštruktúru pre závod Samsung vybudovala z prostriedkov štátneho rozpočtu spoločnosť MH Invest. Tá je dcérskou spoločnosťou Ministerstva hospodárstva SR. Účelom spoločnosti MH Invest, s.r.o. bolo splnenie zmluvných záväzkov vyplývajúcich z investičnej zmluvy uzatvorenej medzi Slovenskou republikou a juhokórejskou spoločnosťou SAMSUNG Electronics.


Červenou farbou sú vyznačené nové resp. zrekonštruované komunikácie, ktoré vznikli ako vyvolaná investícia pri výstavbe fabriky Samsung

V rámci zmluvy s investorom vznikla prepojovacia komunikácia v úseku medzi cestami III. triedy Zeleneč – Majcichov a úsekom diaľnice D1 a Voderadmi. Nová prepojovacia komunikácia je napojená na cesty III. triedy dvomi okružnými križovatkami. Ďalšie dve okružné križovatky napájajú prepojovaciu komunikáciu na prístupové cesty k závodu.

Súčasťou investície bolo aj rozšírenie úseku medzi diaľnicou D1 a križovatkou pri závode na štyri pruhy.

Dotknuté cesty a križovatky prechádzajú katastrami obcí Voderady, Majcichov a Zeleneč.

Spoločnosť MH Invest v súčasnosti pripravuje podanie žiadosti na Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR na zaradenie prepojovacej cesty do
cestnej siete. Komunikácia bude vedená ako cesta III. triedy.

Zastupiteľstvo TTSK schválilo uznesenie o prevode vlastníctva už v roku 2007 a s MH Investom má podpísané Zmluvy o budúcich kúpnych zmluvách o prevode stavebných objektov a nehnuteľností.

Ulož ako PDF
Napísal 10. októbra 2012 14:36. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.