reklama

Spevácky zbor Tirnavia vystúpi na benefičnom koncerte v Evanjelickom kostole

Miešaný spevácky zbor TIRNAVIA v spolupráci s Mestom Trnava Vás pozýva na Benefičný koncert, ktorý sa uskutoční v sobotu 27.októbra o 19. hodine v Evanjelickom kostole v Trnave. Vstupné je dobrovoľné a výťažok z koncertu bude venovaný Dennému stacionáru pri stredisku evanjelickej diakonie na Kalinčiakovej ulici v Trnave.

Miešaný spevácky zbor TIRNAVIA vznikol v roku 1988, jeho zakladateľom je PaedDr. Gabriel Kalapoš. Tirnavia svojím vznikom a existenciou potvrdzuje bohatú tradíciu zborového spevu v meste Trnava. Členmi zboru sú najmä mladí ľudia rôznych profesií, ale aj študenti vysokých škôl a univerzít – speváci s bohatými zborovými skúsenosťami.

Repertoár zboru obsahuje diela z obdobia baroka, renesancie, romantizmu, hudbu 20. storočia, ľudové piesne, úpravy rôznych známych piesní, černošské spirituály, vianočné koledy a iné.

Počas doterajšej existencie Tirnavia realizovala štyri CD, spolupracovala s viacerými poprednými slovenskými a zahraničnými dirigentmi (L. Svárovský, O. Rózsa, A. Popovič, B. Kostka, M. Lejava, R. Štúr) a orchestrami (Komorný orchester Opery SND, Slovenský filharmonický orchester, Žilinský komorný orchester , Trnavský komorný orchester a i). Zbor sa zúčastňuje domácich a zahraničných súťaží speváckych zborov (Taliansko, Španielsko, Švajčiarsko, Poľsko, Maďarsko, Česká republika, Wales a i).

Zbor pravidelne koncertuje doma aj v zahraničí, kde uvádza sakrálne i svetské vokálno-inštrumentálne diela domácich, ako aj svetových skladateľov. V roku 2012 zbor uviedol dielo Franza Liszta – Via Crucis v rámci Trnavskej hudobnej jari, v Trenčianskych Tepliciach a Bratislave sa predstavil s omšou Stanislava Šurina – Missa Tirnaviensis spoločne so Slovenskou filharmóniou a momentálne pracuje na príprave ďalších koncertov a projektov. Súčasnou dirigentkou zboru je Zuzana Holičková.

Ulož ako PDF
Napísal 23. októbra 2012 9:36. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.