reklama

Od 9. decembra vstúpia do platnosti ďalšie zmeny v cestovných poriadkoch MAD

Od nedele 9. decembra 2012 vstúpia do platnosti ďalšie zmeny v cestovných poriadkoch mestskej autobusovej dopravy (MAD) zrealizované na základe pripomienok od verejnosti, zamestnávateľov.
Zmeny majú reagovať aj na najnovšie úpravy cestovných poriadkov železníc.

Úpravy v cestovných poriadkoch MAD sa týkajú najmä liniek číslo 5, 11, 12, 13, 14 a 16, kde boli pridané či posunuté spoje, alebo sa menila ich trasa, informuje mesto Trnava v tlačovej správe.

Úpravy cestovných poriadkov boli vykonané aj v duchu hesla ‚Systém MHD sa musí prispôsobiť potrebám občanov a nie občania systému‘,“ vyhlásila spoločnosť SAD Trnava, ktorá návrh na zmeny liniek mestu preložila.

Kompletné cestovné poriadky nájdete na tejto stránke SAD.

ILUSTRAČNÉ FOTO

Najväčšia zmena spočíva v zrušení linky číslo 12 do Hrnčiaroviec nad Parnou. Zrušenie linky schválili uznesením poslanci obecného zastupiteľstva v Hrnčiarovciach nad Parnou. Obyvatelia obce tak budú na cestovanie hromadnou dopravou využívať už len prímestské spoje.

Po novom bude mať linka číslo 12 novú trasu: Bratislavská, Coburgová – Stromová / Dohnányho – Železničná stanica – Hospodárska – Hospodárska, Bernolákova brána – Zelený kríčok – T. Vansovej, cintorín – T. Vansovej, Okružné námestie – T. Vansovej, žel. prejazd – Kamenná cesta, cintorín – Kamenný mlyn.

Ďalšia zmena je na linke č. 5, ktorá bude premávať cez Botanickú ulicu. Nová trasa linky číslo 5: Botanická, Jednota – G. Dusíka – J. G. Tajovského – B. Smetanu – J. Bottu, Park J. Kráľa – J. Bottu – Študentská, ZŠ – Študentská, Orion – Hospodárska – Železničná stanica – Dohnányho – Zelenečská I. – Zelenečská II. – Linčianska I – Linčianska (–Nerudova – Strojárenská, rázc. – Strojárenská).

Pripravujú sa aj ďalšie zmeny, ako napríklad úprava autobusovej zastávky na Šrobárovej ulici, úpravy priechodu pre chodcov na Zelenom kríčku a dočasná zastávka na Hlbokej ulici.

Pripomienky, ktoré bolo možné z technického hľadiska zapracovať, boli uvedené do praxe. Nasleduje približne 4-mesačné vyhodnocovacie obdobie na overenie efektívnosti a funkčnosti projektu optimalizácie mestskej autobusovej dopravy. Mesto Trnava ďakuje všetkým občanom, ktorí vyjadrili svoj názor a pomohli tak mestskej samospráve v testovacom období projektu,“ dodáva mesto v tlačovej správe.

Ulož ako PDF
Napísal 5. decembra 2012 9:17. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Od 9. decembra vstúpia do platnosti ďalšie zmeny v cestovných poriadkoch MAD”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.