reklama

Spoločnosť Arriva mení od nedele 15. decembra cestovné poriadky prímestských spojov aj MAD v Trnave

Nové cestovné poriadky začnú od 15. decembra 2019 platiť aj v spoločnostiach Arriva na Slovensku. Spoločnosť preto prosí cestujúcich autobusmi Arriva aj Trnavskom kraji, aby si odchody svojich spojov overili na webovej stránke spoločnosti Arriva Trnava.

Dopravca pri zmenách cestovných poriadkov autobusov zohľadňoval zmeny v cestovných poriadkoch súvisiacich vlakov i požiadavky cestujúcich a objednávateľov z miest a vyšších územných celkov.

Hlavnou snahou spoločnosti Arriva pri zmenách cestovných poriadkov je zjednodušiť a zrýchliť dopravu pre cestujúcich.

„Pri úpravách časov odchodov našich autobusov každý rok zohľadňujeme zmeny v cestovných poriadkoch Železníc Slovenskej republiky, aby sme dosiahli čo najlepšiu nadväznosť našich spojov. Jazdné časy autobusov zároveň optimalizujeme aj vďaka informáciám z moderných GPS systémov, ktorými je väčšina autobusov ARRIVA vybavená,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku.

Ilustračné foto: Arriva

Podľa jeho slov má Slovensko aj na rozsiahlejšiu modernizáciu cestovných poriadkov, ktorá by lepšie odrážala zmenený životný rytmus ľudí a technologický pokrok vozového parku.

„Mnoho ľudí dnes už nechodí do práce na šiestu ráno a nevracia sa domov o tretej popoludní. Niektorí chodia až na ôsmu a nevracajú sa domov pred piatou. Navyše – čipové karty namiesto platenia za cestovné lístky v hotovosti u vodiča dokážu skrátiť časy, s ktorými sa počíta pri nastupovaní na zastávkach. Aj to môže byť rozhodujúcim dôvodom, prečo cestovať pohodlne verejnou dopravou namiesto osobným autom,“ myslí si László Ivan.

Prímestská autobusová doprava

Prímestské autobusové linky spoločnosti Arriva Trnava prešli viacerými zmenami v rámci nového cestovného poriadku. Ide primárne o úpravu časov odchodov.

Zmeny majú priniesť plynulejšiu vzájomnú nadväznosť autobusových spojov, nadväznosť na vlakové spojenia a v prípade vybraných liniek aj na Bratislavskú integrovanú dopravu.

Cestujúci na linkách prímestskej autobusovej dopravy v Trnave, Piešťanoch, Senici, Hlohovci a Holíči – Hodoníne budú môcť podľa vyjadrenia dopravnej spoločnosti cestovať pohodlnejšie a bez zbytočných prestojov na zastávkach.

Presné časy odchodov a informácie o zmenách týkajúcich sa nového cestovné poriadku nájdu cestujúci na stránke ARRIVA Trnava v sekcii cestovné poriadky.

Mestská autobusová doprava (MAD) v Trnave

S ohľadom na požiadavku cestujúcich na lepšiu nadväznosť MAD Trnava k jednotlivých vlakom na úseku Trnava – Bratislava prebehlo viacero zmien v úprave časov príchodov autobusov mestskej autobusovej dopravy na železničnú stanicu Trnava.

Všetky zmeny si môžu cestujúci overiť na webovej stránke Arriva Trnava.

Ulož ako PDF
Napísal 13. decembra 2019 17:32. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Spoločnosť Arriva mení od nedele 15. decembra cestovné poriadky prímestských spojov aj MAD v Trnave”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.