reklama

Pre časté nehody platí na polovici úseku medzi Trnavou a Špačincami obmedzená rýchlosť

Vysoký počet dopravných nehôd medzi Trnavou a Špačincami prinútil dopravný inšpektorát k uskutočneniu ďalších zmien na úseku cesty II. triedy.

Prvý krok realizovala polícia v roku 2012, keď v úseku pred povestnou zákrutu znížila maximálnu povolenú rýchlosť na 70 km/h. Spolu s touto zmenou došlo aj k vypíleniu stromu v blízkosti cesty, na ktorom skončilo v minulosti množstvo vodičov.

Ani tieto preventívne kroky však nezabránili stále vysokému počtu nehôd.

Medzi Trnavou a Špačincami pravidelne zomierajú ľudia a neustále tu dochádza k vážnym haváriám.

Najnovšie platí na viac ako polovici celého štvorkilometrového úseku obmedzená rýchlosť. Vodičov o tom informuje nové dopravné značenie. Štandardná deväťdesiatka je povolená obojsmerne len na rovinke z Trnavy po dolinu a na rovnom úseku pred Špačincami.

Úsek s obmedzenou rýchlosťou na 70 km/h je dlhý 2,1 kilometra. Pri inkiminovanej zákrute platí po novom dokonca najvyššia povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu.

Počas nášho dnešného fotenia sa po ceste pohybovalo neoznačené policajné auto s radarom, ďalší stacionárny radar meral na výjazde zo Špačiniec do Trnavy.

FOTOGRAFIE NOVÉHO ZNAČENIA MEDZI TRNAVOU A ŠPAČINCAMI:

trnava-spacince-1
Obmedzená rýchlosť na 70 km/h v smere od Trnavy začína pred dolinou na konci rovného úseku

trnava-spacince-2
trnava-spacince-3
Začiatok a koniec 50-ky v úseku pri zákrute

trnava-spacince-4
Príjazd k zákrute v smere od Špačiniec a dopravné značenie

trnava-spacince-5
trnava-spacince-6
Od zákruty za Špačincami až po výjazd z doliny platí sedemdesiatka

Ulož ako PDF
Napísal 20. januára 2014 14:28. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Pre časté nehody platí na polovici úseku medzi Trnavou a Špačincami obmedzená rýchlosť”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.