reklama

Počas leta budú dlhšie otvorené trnavské kostoly aj mestská veža

Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism je na turistov pripravená. V letnej sezóne otvorí Turistické informačné centrum a mestskú vežu aj počas víkendov. Taktiež ponúkne návštevníkom pravidelné garantované prehliadky spojené s degustáciou vína. Počas letnej sezóny 2015 mesto Trnava a Trnavská arcidiecéza upravili pre turistov otváracie hodiny sakrálnych pamiatok.

Obyvatelia Trnavy, ale aj návštevníci mesta si budú môcť vychutnať výhľad z ochodze mestskej veže aj počas víkendov.

Vyhliadka bude sprístupnená v lete počas sobôt od 11. do 18. hodiny a v nedeľu vždy od 13. do 18. hodiny. Turistické informačné centrum bude počas letnej sezóny otvorené od 10. do 18.00 počas pracovných dní a od 11. do 17. hod cez víkend.

„Rovnako ako vlani aj v tomto roku budú mať nielen milovníci histórie možnosť zúčastniť sa pravidelných garantovaných prehliadok mesta. Tie sa budú konať každú sobotu v mesiacoch júl a august v čase od 16. do 18. hodiny. Účastníci prehliadky sa spoločne so sprievodcom vydajú na potulky po historických uličkách mesta, navštívia známe sakrálne a svetské pamiatky a zakončia prehliadku ochutnávkou vína z regiónu Tirnavia. Vstupné na garantovanú prehliadku bude 5€ na osobu,“ informuje Trnava Tourism v tlačovej správe.

veza-tt

Ilustračné foto

S prichádzajúcou letnou turistickou sezónou budú pre verejnosť sprístupnené kostoly aj v mimoriadnych otváracích hodinách.

Dvere sakrálnych pamiatok sa pre turistov otvoria aj v časoch mimo svätých omší.

Katedrála Sv. Jána Krstiteľa bude otvorená vo štvrtok a piatok v čase od 10:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00, počas víkendov od 13:00 do 17:00 hod.

Otváracie hodiny Baziliky Sv. Mikuláša budú vo štvrtok a piatok v čase od 10:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00, v nedeľu od a 13:00 – 17:00.

Vstupy do kostolov budú bezplatné.

Viac informácií o otváracích hodinách ostatných kostolov nájdete na www.regiontirnavia.sk.

Ulož ako PDF
Napísal 7. júna 2015 17:53. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.