reklama

Počas dušičkového obdobia sú cintoríny otvorené dlhšie, v akcii bude aj viac policajtov

Cintoríny v Trnave budú až do 10. novembra 2019 otvorené od 7.00 do 22.00 hodiny. Predĺžením otváracieho času chce prevádzkovateľ pohrebísk vyjsť v ústrety všetkým, ktorí pôjdu pri príležitosti Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých položiť kvety a zapáliť sviečky na hroboch svojich blízkych.

Vzhľadom na očakávanú vysokú návštevnosť a nápor na parkoviská bude dopravu pri cintorínoch usmerňovať hliadka dopravnej polície a posilnené má byť aj hliadkovanie mestskej polície.

Zamestnanci spoločnosti prevádzkujúcej pohrebiská budú poskytovať návštevníkom priamo na cintorínoch základné informácie o jednotlivých sektoroch, prípadne hrobových miestach.

Kancelária správy cintorínov na Kamennej ceste bude k dispozícii občanom v pracovných dňoch od 8.00 do 16.00 h a 1. novembra od 9.00 do 17.00 h.

Na cintoríne na Kamennej ceste budú umiestnené aj 240-litrové kontajnery na separovaný bioodpad označené informačnými nálepkami.

Ilustračné foto

Policajti budú aj počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých dohliadať na bezpečnosť v cestnej premávke, a to už od štvrtka 31. októbra, do pondelka 4. novembra 2019.

Tak ako každý rok a každé sviatky, zvyšuje sa počet účastníkov cestnej premávky. Polícia preto aj tento krát prijala opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti.

Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch.

V týchto dňoch budú posilnené aj hliadky poriadkovej polície, ktoré  budú strážiť verejný poriadok a posvietia si na zlodejov najmä v okolí cintorínov.

Dušičkový čas a ruch na cintorínoch môžu zneužívať zlodeji, preto by si návštevníci cintorínov nemali odkladať na hrobové miesta kabelky a príručné tašky, ani nechávať v zaparkovaných autách cenné veci.

Ulož ako PDF
Napísal 31. októbra 2019 7:54. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Počas dušičkového obdobia sú cintoríny otvorené dlhšie, v akcii bude aj viac policajtov”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.