reklama

Vinársku sezónu otvorí Stredoveká prešovačka na nádvorí radnice

Trnava sa už po tretíkrát vráti do svojich slávnych vinárskych a vinohradníckych čias z obdobia stredoveku. Priamo na nádvorí trnavskej radnice bude dobová prešovačka s veselicou, ktorá k tomu neodmysliteľne patrí.

Môžete sa tešiť na autentické spracovanie úrody, prešovanie hrozna na historickom preši, hrané scénky zo života vinárov a atraktívny historický večerný program. Nebudú chýbať ani degustácie vín z vinárstiev z Trnavy a okolia.

Krásne dievčatá budú bosými nohami šliapať hrozno v kadiach, hrať bude dobová hudba a spolu s ochutnávkou vín zažijete jedinečnú atmosféru Stredovekej prešovačky.

presovacka-1

Foto: Trnava Tourism

V piatok 4. septembra 2015 od 17:00 do 22:00 hodiny ožijú priestory nádvoria Trnavskej radnice autentickými aktivitami týkajúcimi sa zberu a spracovania hrozna, a to prostredníctvom hraných scénok zo života vinárov a vinohradníkov.

Kto sa nebude báť zašpiniť si ruky, tešiť sa môže na sladký čerstvý mušt priamo z prešu.

Historické príbehy z Trnavských viech z minulosti a súčasnosť prepoja známe lokálne vinárstva Vína z Mlyna, Vinárstvo Magula, Vinárstvo Blaho, Villa Modur nesúce pôvodné hodnoty vinárskeho remesla. Práve v ich stánkoch budete môcť ochutnať ich najlepšie vína. Tešiť sa isto budú aj fanúšikovia kvalitnej a kreatívnej gastronómie.

presovacka-2

Foto: Trnava Tourism

Piatková stredoveká prešovačka oficiálne odštartuje jesennú vinársku sezónu 2015. Pre návštevníkov sú v ponuke aj vinárske pobytové balíky, ktoré Trnava Tourism už tradične pripravuje v spolupráci s ubytovacími zariadeniami v meste Trnava, a ktoré si môžu návštevníci zarezervovať online na webstránke destinácie Regiónu Tirnavia.

Na jeseň sa môžu tešiť opäť aj na Tradičný Trnavský jarmok, obľúbené Sobotné vínne tour do lokálnych vinárstiev svetovej kvality, piatkové výlety za medovinou do medovinárstva Apimed alebo na nedeľné výlety do Smoleníc.

(TS Trnava Tourism)

presovacka-pl

Ulož ako PDF
Napísal 31. augusta 2015 7:24. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.