reklama

Cukrovar v Trnave začína písať novú kapitolu

Centrum Trnavy sa opäť posúva o kúsok ďalej. V okolí cukrovaru vznikne v priebehu nasledujúcich rokov ďalší verejný priestor, ktorý do tejto lokality prinesie život, ako aj obnovu historických budov. Developer uvoľnil pre portál trnava-live.sk prostredníctvom realitnej kancelárie Neoreal prvotné základné informácie o pripravovanom investičnom zámere.

Kedysi najväčší cukrovar v strednej Európe fungoval do roku 2005. Cukor sa v ňom vyrábal celých 137 rokov, no vôňu melasy by sme tu dnes hľadali márne. Časti objektu trnavského cukrovaru sú síce zapísané ako národná kultúrna pamiatka, ale živý ruch, aký v ňom vládol kedysi, je už dávnou minulosťou.

Práve preto je dobrou správou, že v oblasti ulíc Cukrová a Pri kalvárii sa plánuje spustenie výstavby novej mestskej štvrte.

Developer plánuje lokalitu postupne napojiť na historické centrum mesta, pričom nová štvrť bude okrem rezidenčnej časti zahŕňať tiež polyfunkčný priestor s rôznym poslaním.

Vnútrobloky budú miestom plným zelene, ktorého úloha je poskytovať priestor na voľnočasové aktivity obyvateľov.

Vizualizácia: Cukrovar

Projekt Cukrovar bude tvoriť nízkopodlažná zástavba s dôrazom na to, aby nebola narušená panoráma mesta, ako ani samotného cukrovaru.

Stavby sú projektované v duchu čistej modernej architektúry s cieľom zachovať jedinečný ráz lokality. Investor projektu taktiež rozumie potrebe zachovania jedinečnej pamiatky, akou cukrovar nepochybne je, takže obnovy sa v budúcnosti dočkajú aj historické budovy niekdajšieho slávneho cukrovaru.

Výstavbu prvých bytov chcú spustiť do roka

Samotný projekt je rozdelený na niekoľko etáp. Výstavba prvých štyroch bytových domov so 119 bytmi sa začne vo februári 2022.

V zmysle územného plánu mesta toto číslo postupne narastie na 1160 bytových jednotiek. Rodiny, páry či jednotlivci tu nájdu príjemné bývanie v jednoizbových až štvorizbových bytoch s možnosťou kúpy podzemnej garáže.

Všetky domy sú projektované v energetickej triede A0, čo v praxi znamená, že nové budovy budú mať tiež veľmi nízku spotrebu energie.

Dokončenie viac než stovky bytov je naplánované na koniec roka 2023, ale oficiálny predaj sa začne už v máji 2021.

V prípade záujmu o bývanie v unikátnom priestore s dobrou občianskou vybavenosťou v susedstve historického centra, môžu záujemcovia získať viac informácií na webstránke projektu Cukrovar.

Nájdete tu aj kontakty na ľudí z realitnej kancelárie NEOREAL, ktorá predaj bytov v projekte Cukrovar zabezpečuje a poradí vám pri rozhodovaní sa o investícii do nového domova.

(PR)


Areál bývalého cukrovaru z vtáčej perspektívy

FOTO: Cukrovar / Neoreal

Ulož ako PDF
Napísal 4. marca 2021 7:41. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.