reklama

Na víkendové testovanie bude v Trnave vytvorených opäť 16 odberových miest

Mesto Trnava otvorí počas prvého marcového víkendu 16 odberových miest. Ich zoznam ostáva rovnaký ako predošlé dva víkendy.

Testovať sa bude v sobotu 6. a nedeľu 7. marca 2021 od 8.00 do 18.00 hodiny Do siedmich OM sa dá už teraz objednať vopred na presný čas cez mobilnú aplikáciu TrustOne.

Zaregistrovaným používateľom príde výsledok testu priamo do aplikácie a nemusia teda čakať na papierový certifikát na mieste. Návšteva odberného miesta sa tým skráti na pár minút.

Ilustračné foto

Mesto pripomína, že tí obyvatelia, ktorí sú v karanténe, ju nesmú opustiť ani kvôli antigénovému testovaniu.

Na základe nového rozhodnutia Vlády SR nemôžu chodiť ani do obchodov, v prípade núdze sa preto môžu obrátiť na nákupnú linku mesta, na ktorej im zamestnanci odboru sociálneho MsÚ zabezpečia nevyhnutné nákupy potravín, drogérie a liekov.

Linka s číslom 033/32 36 168 funguje v pracovných dňoch medzi 8.30 a 11.00 hod.

Minulý víkend sa uskutočnilo už šieste tohtoročné plošné testovanie v rade a miera pozitivity bola v Trnave 0,64%.

Počas predchádzajúcich piatich víkendov dosiahla miera pozitivity od 0,59% do 1,27%. V jednotlivých kolách sa prišlo otestovať do mestom vytvorených odberových miest od 19 do 23-tisíc ľudí.

Mesto Trnava ďakuje zdravotníkom, administrátorom, dobrovoľníkom, príslušníkom Mestskej polície mesta Trnava, Policajného zboru SR, Ozbrojených síl SR a všetkým ďalším, ktorí každý víkend pomáhajú zabezpečiť plynulý chod testovania.

Odberové miesta – 6. a 7. marca 2021

Odberové miesta bez časenky

Základná škola – Andreja Kubinu 34 (2x OM)
Základná škola – Námestie SUT 15 (3x OM)
Základná škola – Spartakovská 5 (2x OM)
Súkromná základná škola BESST – Limbová 3 (2x OM)

Odberové miesta len pre vopred objednaných

Mestský úrad v Trnave – Trhová 3
Základná škola – Jána Bottu 27 (2x OM)
Základná škola – Kornela Mahra 11 (2x OM)
Mestská športová hala – Rybníková 15 (2x OM)

Výhody mobilnej aplikácie TrustOne:

– Svoje údaje si zaregistrujete vopred a skrátite dobu čakania na odber.
– Môžete sa objednať na konkrétne časové okno vo vybraných OM.
– Po odbere nemusíte čakať na výsledok a papierový certifikát, všetko vám príde do aplikácie.

Ako sa zaregistrovať:

1. Stiahnite si do smartfónu mobilnú aplikáciu TrustOne (Google Play pre Android | App Store pre iOS).

2. V menu Registrovať vyberte Testovanie Slovensko a vyplňte svoje osobné údaje. Tieto kroky môžete urobiť vopred v pohodlí domova.

3. Po príchode na odberové miesto si pripravte smartfón a občiansky preukaz.

4. Až keď prídete pri testovaní na rad, teda budete vyzvaní k registrácii, vygenerujte si v aplikácii QR kód (voľba „Moje TrustOne ID“ v menu aplikácie). Pozor, je platný iba dve minúty, negenerujte ho priskoro, aby počas čakania nevypršal. Ak sa tak stane, vygenerujte si nový.

5. Administrátori načítajú vaše údaje cez QR kód a porovnajú ich s občianskym preukazom. Pokračujete priamo na odber.
Po odbere môžete odberové miesto opustiť. Výsledok svojho testu uvidíte po vyhodnotení v aplikácii. Ak potrebujete aj papierový certifikát, počkajte, prosím, na jeho vydanie.

6. Tí, ktorí sa zaregistrovali v mobilnej aplikácii TrustOne už v predošlom kole, to nemusia robiť opätovne, ich registrácia je naďalej platná. Na OM opäť použijú QR kód v smartfóne, ktorý ukážu administrátorom bezprostredne pred odberom.

Ako sa objednať:

1. V menu aplikácie zvoľte Rezervujte si termín.

2. Vyberte si odberové miesto z ponuky a zvoľte Vyberám si toto miesto.

3. Vyberte si deň a stlačte Prezeranie termínov. Z ponuky si vyberte čas, kedy sa chcete prísť dať otestovať. Voľbu potvrďte.

4. Dôležité: ak nemôžete prísť na rezervovaný čas, zrušte ho cez aplikáciu (opäť v menu Rezervujte si termín), aby ho mohol využiť niekto iný. Ak chcete čas rezervácie zmeniť, je potrebné ju zrušiť a vytvoriť novú.

Ulož ako PDF
Napísal 4. marca 2021 7:15. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.