reklama

Cez víkend otvorí mesto 17 odberových miest

Odberové miesta na plošné antigénové testovanie v správe Mesta Trnava budú tento víkend (v sobotu 17. a nedeľu 18. apríla 2021), už trinásty v rade, otvorené štandardne od 8.00 do 18.00 h. OM v Modranke bude fungovať iba počas soboty, informuje trnavská samospráva.

K dispozícii bude desať odberových miest bez časenky a sedem pre záujemcov o testovanie, ktorí sa vopred objednajú cez aplikáciu TrustOne.

Tá okrem rezervácie dokáže aj zobraziť elektronický certifikát, nie je preto potrebné čakať po odbere na vydanie papierovej verzie. Pobyt na odberovom mieste sa tak dá skrátiť na niekoľko málo minút.

Ilustračné foto

Minulý víkend 10. a 11. apríla 2021 bolo v mestských odberových miestach zistených len 16 pozitívnych, otestovať sa prišlo 17 686 ľudí. Miera pozitivity dosiahla 0,09%, čo je najnižšie číslo z doterajších 12. kôl plošného testovania.

Miera pozitivity dosahovala v Trnave najvyššie údaje počas prvých týždňov, kedy prekračovala jedno percento.

Odberové miesta bez časenky – 10. a 11. apríla 2021
Základná škola – Andreja Kubinu 34 (2x OM)
Základná škola – Námestie SUT 15 (3x OM)
Základná škola – Spartakovská 5 (2x OM)
Súkromná základná škola BESST – Limbová 3 (2x OM)
Denné centrum – Dedinská 9, Modranka (iba v sobotu)

Odberové miesta len pre vopred objednaných – 10. a 11. apríla 2021
Mestský úrad v Trnave – Trhová 3
Základná škola – Jána Bottu 27 (2x OM)
Základná škola – Kornela Mahra 11 (2x OM)
Mestská športová hala – Rybníková 15 (2x OM)

Ako sa zaregistrovať do mobilnej aplikácie TrustOne:

1. Stiahnite si do smartfónu aplikáciu TrustOne (Google Play pre Android | App Store pre iOS).
2. V menu Registrovať vyberte Testovanie Slovensko a vyplňte svoje osobné údaje. Tieto kroky môžete urobiť vopred v pohodlí domova.
3. Po príchode na odberové miesto si pripravte smartfón a občiansky preukaz.
4. Až keď prídete pri testovaní na rad, teda budete vyzvaní k registrácii, vygenerujte si v aplikácii QR kód (voľba „Moje TrustOne ID“ v menu aplikácie). Pozor, je platný iba dve minúty, negenerujte ho priskoro, aby počas čakania nevypršal. Ak sa tak stane, vygenerujte si nový.
5. Administrátori načítajú vaše údaje cez QR kód a porovnajú ich s občianskym preukazom. Pokračujete priamo na odber.
6. Po odbere môžete odberové miesto opustiť. Výsledok svojho testu uvidíte po vyhodnotení v aplikácii. Ak potrebujete aj papierový certifikát, počkajte, prosím, na jeho vydanie.
Tí, ktorí sa zaregistrovali v mobilnej aplikácii TrustOne už v predošlom kole, to nemusia robiť opätovne, ich registrácia je naďalej platná. Na OM opäť použijú QR kód v smartfóne, ktorý ukážu administrátorom bezprostredne pred odberom.

Ako sa objednať:

1. V menu aplikácie zvoľte Rezervujte si termín.
2. Vyberte si odberové miesto z ponuky a zvoľte Vyberám si toto miesto.
3. Vyberte si deň a stlačte Prezeranie termínov. Z ponuky si vyberte čas, kedy sa chcete prísť dať otestovať. Voľbu potvrďte.
4. Ak chcete registrovať dieťa vo veku do 15 rokov, zvoľte „Občan SK, ktorý nemá občiansky preukaz“.
5. Cudzinci sa registrujú na číslo svojho pasu (aplikácia ponúka viacero jazykov).
Dôležité: ak nemôžete prísť na rezervovaný čas, zrušte ho cez aplikáciu (opäť v menu Rezervujte si termín), aby ho mohol využiť niekto iný. Ak chcete čas rezervácie zmeniť, je potrebné ju zrušiť a vytvoriť novú.

Ulož ako PDF
Napísal 15. apríla 2021 9:55. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.