reklama

Turistické informačné centrum a Mestská veža v Trnave po štyroch mesiacoch opäť privítajú návštevníkov

Trnava po viac ako štyroch mesiacoch otvára svoje brány pre turistov. Od stredy 21. apríla sú v prevádzke Turistické informačné centrum (TIC) a Mestská veža. Návštevníci musia aj naďalej pri vstupe dodržiavať prísne hygienické opatrenia.

Turistické informačné centrum – Región Trnava a Mestská veža budú pre verejnosť opäť otvorené od stredy, 21. apríla 2021. Prevádzky sa tak otvoria po viac ako štyroch mesiacoch. Kvôli zhoršujúcej sa pandemickej situácii boli uzatvorené od 19. decembra minulého roku.

Záujemcovia môžu služby TIC využívať od 10. do 17. hodiny. Výstup na Mestskú vežu je možný každú celú hodinu od 10:00 do 17:00 hod. Posledný vstup o 16:00 hod.

„Na vstup do prevádzky bude potrebné mať riadne nasadený respirátor s triedou ochrany FFP2, N95, KN95 alebo vyššej a preukázať sa platným negatívnym testom alebo iným osvedčením podľa platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva. V turistickom informačnom centre sa môžu naraz zdržiavať najviac dvaja návštevníci, v Mestskej veži ich môže byť najviac šestnásť,“ uviedol manažér TIC Michal Praj.

Samozrejmosťou je dezinfekcia, ktorá bude k dispozícii pri vstupe. V priestoroch TIC zabezpečí bezpečné prostredie špeciálny germicídny žiarič.

Ilustračné foto: trnava-live.sk / Patrik Pokorný

Turistické centrum bolo dostupné aj počas zatvorenia jeho prevádzky. Záujemcovia sa s pracovníkmi mohli spojiť telefonicky alebo prostredníctvom emailu. Zamestnanci TIC navyše pracovali na novinkách pre svojich zákazníkov.

„V tomto roku plánujeme lepšie sprístupniť nielen Mestskú vežu, ale aj celú destináciu sluchovo a zrakovo postihnutým návštevníkom vďaka projektu Mestská veža pre všetkých, ktorý realizujeme vďaka podpore od Trnavského samosprávneho kraja,“ hovorí Michal Praj. Po otvorení budú opäť v ponuke aj individuálne prehliadky. Záujemcovia o ne nájdu ponuku na www.regiontrnava.sk. Ak to pandemická situácia dovolí, TIC plánuje zorganizovať niekoľko špeciálnych výstupov na Mestskú vežu.

Okrem toho TIC spolupracuje aj na spustení nového informačného portálu. Pre turistov je v súčasnosti už k dispozícii príbehový audiosprievodca po Trnave s názvom Špacírka Trnavou – City Walk.

„Pripravujeme tiež nové zaujímavé prehliadky do okolitých obcí v regióne s našimi sprievodcami. Novinkou bude aj nový exkluzívny lokálny produkt, ktorý bude Región Trnava predávať v TIC, taktiež plánujeme zaradiť do ponuky suvenírov nové predmety, ktoré budú podporovať lokálnych tvorcov,“ informuje o pripravovaných novinkách Praj.

Trnavský cestovný ruch zaznamenal v minulom roku výrazný pokles. Dôvodom je pandémia koronavírusu, ktorá negatívne ovplyvnila turizmus na celom svete. Trnavské TIC zaznamenalo v roku 2020 medziročný pokles návštevnosti o 35 percent.

Mestskú vežu dokonca navštívilo až o 51 percent menej ľudí ako v roku 2019. Najhoršie dopadol počet prenocovaní, ktorý sa prepadol o 72 percent. Jediným mesiacom roku 2020, ktorý v návštevnosti prekonal rok 2019 bol august.

Ulož ako PDF
Napísal 20. apríla 2021 15:28. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.