reklama

Okres Trnava zostáva v Covid Automate druhý týždeň v oranžovej farbe

Od pondelka 7. júna 2021 je okres Trnava druhý týždeň za sebou zaradený v Covid Automate do oranžovej fázy, čo značí druhý stupeň ostražitosti.

„Situácia na Slovensku sa naďalej zlepšuje, od 7. júna sú dva okresy (Šaľa a Turčianske Teplice) už v zelenej farbe, ktorá znači stupeň monitoringu situácie.

Najviac – 39 okresov je žltých (I. stupeň ostražitosti) a 29 okresov je v oranžovej farbe (II. stupeň ostražitosti). V ružovej fáze (I. stupeň varovania) je 6 okresov, tri okresy sú červené (II. stupeň varovania).

MZ SR

Druhý stupeň ostražitosti označený oranžovou farbou povoľuje sauny, vírivky, kúpele, zábaly, akvaparky zaplniť na maximálne 30% kapacity sektoru alebo maximálny počet zákazníkov 500.

Pre reštaurácie a kaviarne platí, že je povolené interiérové sedenie a konzumácia. Obsadenie jedného stolu je možné pre najviac 4 osoby, alebo osoby z jednej domácnosti, platí dodržiavanie odstupu 2 metre medzi stolmi a povinnosť mať nasadené rúško ak zákazníci práve nekonzumujú.

Divadelné, hudobné, filmové a iné umelecké prevádzky je možné povoliť na sedenie s max. 50 % kapacity, ale najviac 500 ľudí v exteriéri a 250 v interiéri, pre státie maximálne 50 osôb v interiéri alebo 100 osôb v exteriéri. Konzumácia je povolená aj v interiéri – maximálne 4 osoby alebo osoby zo spoločnej domácnosti pri jednom stole.

Umelé kúpaliská je možné prevádzkovať s maximálnou kapacitou 30 percent.

Ubytovanie v hoteloch a penziónoch nie je obmedzené.

Vo fitness centrách môže byť 20 zákazníkov alebo jeden zákazník na 15 m2.

Galérie, múzeá a výstavy môžu usporiadať hromadné prehliadky v skupinách pre najviac 15 osôb.

Divadelné, hudobné, filmové a iné umelecké hromadné podujatia sa môžu uskutočniť za týchto podmienok:
– prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
– evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
– maximálna kapacita 50 % sediacich zákazníkov, maximálne však do počtu 500 zákazníkov v exteriéri alebo 250 zákazníkov v interiéri,
– minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi,
– státie zákazníkov- maximálna kapacita do 50 osôb v interiéri alebo 100 osôb v exteriéri,
– konzumácia v kinosálach je povolená – rúško/respirátor si možno zložiť iba na čas nevyhnutný na konzumáciu pokrmov či nápojov.
– konzumácia jedla a nápojov v iných priestoroch – max 4 osoby pri stole, rozostupy medzi stolmi 2 m.

Svadobné hostiny, kary, oslavy, večierky a podobné podujatia v prevádzkach spoločného stravovania môžu byť usporiadané v interiéroch s účasťou do 50 osôb, v exteriéri do 100 osôb.

Ulož ako PDF
Napísal 7. júna 2021 7:16. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.