reklama

Prvá vážnejšia nehoda na elektrokolebežke nebude jedinou. Kolízií kolobežkárov bude pribúdať

V centre Trnavy došlo k zrážke elektrokolobežky a osobného auta.

Podľa vyjadrenia krajskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej „28 – ročný Trnavčan išiel na elektrokolobežke v ‚jednosmerke‘ v protismere. Pri prechádzaní cez cestu si nevšimol prichádzajúce auto Mercedes Benz a došlo čelnému nárazu do prednej časti auta. Kontakt s mužom bol taký silný, že náraz poškodil celé predné sklo vozidla“.

Po nehode bol vodič na elektrokolobežke prevezený do trnavskej nemocnice. Podľa prvotných informácií by malo ísť o zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov.

Polícia alkohol ani u jedného z vodičov na mieste nezistila. Okolnosti a presné príčiny nehody naďalej vyšetruje.

Elektrokolobežky patria medzi najnebezpečnejšie dopravné prostriedky. Malé kolečká, ťažšia ovládateľnosť, bezstarostnosť spojená s minimom skúseností so správaním sa v reálnej doprave najmä u mladých užívateľov a tínedžerov budú mať za následok nárast počtu nehôd a kolízií kolobežkárov.

Polícia pripomína, že kolobežkári sú rovnako účastníkmi cestnej premávky a to znamená, že pre nich platí rešpektovať dopravné značenie a pravidlá v cestnej premávke.

FOTO: KR PZ Trnava

Ulož ako PDF
Napísal 15. júna 2021 9:05. Článok je zaradený do rubriky: Ďalšie správy, Krimi. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.