reklama

Polícia preverovala vodičov, ale aj chodcov, cyklistov a kolobežkárov

Trnavská polícia sa zamerala nielen na vodičov, ale ja na chodcov, cyklistov a kolobežkárov. Kontrolovali alkohol a u chodcov aj na vstup na vozovku.

Počas špeciálnej akcie v Trnave a Piešťanoch preverili deviatich kolobežkárov, vyše tridsať cyklistov a orientačnej dychovej skúške podrobili aj trinásť vodičov. Zistili dvanásť priestupkov.

„Štyria chodci prechádzali na červenú, dvaja cyklisti mali pozitívnu dychovú skúšku, päť vodičov obsluhovalo mobil počas jazdy a jeden vodič jazdil bez zapnutých svetiel,“ skonštatovala hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová.

Ilustračné foto: trnava-live.sk

Dopravní policajti navyše dokumentovali v Trnave aj dopravnú nehodu, ktorú zavinil 41 – ročnú cyklista.

„Na e-biku bez preverenia situácie vošiel na priechod pre cyklistov, kde došlo k nárazu s osobným autom Opel. Po nehode skončil cyklista s úrazom hlavy na zemi. Posádka RZP ho previezla, predbežne s ľahkým zranením, do nemocnice. Policajti mu namerali v dychu 0,88 promile alkoholu,“ priblížila.

Cyklista je podozrivý z priestupku v doprave, za čo mu hrozí v správnom konaní pokuta.

Polícia pripomína, že ste chodec, cyklista alebo kolobežkár, skôr ako vstúpite na cestu, presvedčte sa, či je to bezpečné.

Prebehnúť priechod na červenú, vstupovať a skracovať si cestu mimo vyznačených miest na prejazd, je život ohrozujúce.

„Zároveň apelujeme na aktívne používanie reflexných prvkov. Umiestnite si ich tak, aby boli dostatočne viditeľné, najlepšie na stranu, ktorá je bližšie k ceste. Naozaj nestačí držať v ruke mobil a ísť po krajnici, ani použiť malé svetielko na bicykli. Už za zníženej viditeľnosti ste pre vodičov takmer neviditeľní a zvyšujete riziko, že sa stanete účastníkom nehody,“ dodala Mária Linkešová.

Ulož ako PDF
Napísal 29. septembra 2022 8:01. Článok je zaradený do rubriky: Krimi. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.