reklama

FN Trnava otvára poradňu pre onkologických pacientov. Pomoc, rady aj podporu poskytnú vyliečení pacienti

Fakultná nemocnica Trnava v spolupráci s pacientskou Alianciou NIE RAKOVINE zriadila poradňu pre onkologických pacientov. Bývalí pacienti v nej budú poskytovať pomoc a cenné rady súčasným pacientom a podporovať ich počas liečby rakoviny.

Počas liečby onkologického ochorenia je dôležitá aj psychická pohoda pacienta. Práve preto Fakultná nemocnica Trnava v spolupráci so združením NIE RAKOVINE otvára pacientsku poradňu pre onkologických pacientov.

Pacienti s rakovinou potrebujú vedieť, že v boji proti tomuto ochoreniu nie sú sami, má ich kto vypočuť a pomôcť im.

Poradňa sa nachádza v ambulantnom trakte Onkologickej kliniky FN Trnava. Svoju prevádzku začne od 23. júna 2021 a bude fungovať každú stredu od 9.00 h do 12.00 h. Pacient, ktorý chce navštíviť onkologickú poradňu, môže prísť v uvedenom čase bez objednania.

„Som veľmi rád, že práve v našej nemocnici vzniká poradňa pre onkologických pacientov. Verím, že o poradňu bude zo strany pacientov veľký záujem, keďže môže onkologickým pacientom pomôcť nájsť odpovede na rôzne otázky a problémy,“ uviedol riaditeľ FN Trnava Vladislav Šrojta.


Interiéry novej poradne

FOTO: FN Trnava

V poradni pomáhajú a radia bývalí onkologickí pacienti pacientom, ktorí sa aktuálne liečia z rakoviny.

„Dôležitou súčasťou liečby je aj psychické pohodlie pacienta, čo môže byť dôležité pri celkovom vyliečení z onkologického ochorenia,“ povedal prednosta Onkologickej kliniky FN Trnava Marián Streško.

Patrik Herman, ambasádor a jeden zo zakladateľov organizácie NIE RAKOVINE doplnil: „Pacient pacientovi rozumie najlepšie. Pacienti, ale aj ich blízki tu dostanú odpovede na otázky, na ktoré nie je čas ani priestor v ambulancii a praktické rady od tých, ktorí si všetky úskalia liečby prežili na vlastnej koži. Stretnutie s vyliečeným pacientom môže byť pre nich aj obrovskou motiváciou bojovať a nevzdať to! Moja vďaka a úcta patria našim dobrovoľníkom z radov bývalých onkologických pacientov, ktorí sa, napriek jatreniu svojich rán, rozhodli pomáhať a byť užitoční pre iných.“

„Sme vďační za to, že vedenie trnavskej onkológie i nemocnice vnímajú význam vzájomnej pacientskej pomoci a dôležitosť psychosociálnej podpory onkologických pacientov. Vítame a tešíme sa zo skvelej spolupráce s lekármi a zdravotnými sestrami, ktorá bude na prospech onkologických pacientov a ich najbližších z Trnavy a širokého okolia,“ poznamenala prezidentka združenia NIE RAKOVINE Jana Pifflová Španková.

„Želám si, aby naši pacienti cítili, že sme tu všetci pre nich a že nám na nich záleží. Chceme, aby popri liečbe a starostlivosti lekárov získali aj ďalšiu podporu od ľudí, ktorí im na základe vlastných osobných skúseností budú vedieť poradiť, ako zvládnuť liečbu rakoviny,“ uzatvoril prednosta Onkologickej kliniky Marián Streško.


Interiéry novej poradne

FOTO: FN Trnava

Ulož ako PDF
Napísal 16. júna 2021 15:33. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.