reklama

Po ročnej prestávke sa opäť uskutočnia Folklórne slávnosti v Krakovanoch

Obec Krakovany a Trnavské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja vás srdečne pozývajú na 54. ročník Folklórnych slávností v Krakovanoch. Toto tradičné podujatie venované zachovaniu a šíreniu ľudových tradícií sa po nútenej ročnej prestávke opäť vracia na scénu folklórneho hnutia v regióne a otvára tak brány krakovianskeho amfiteátra, ktoré už viac ako polstoročie vítajú svojich priaznivcov z blízka i z ďaleka.

Sobotná dramaturgia programu dáva priestor zoskupeniam, ktoré si pripomínajú v tomto, ale i v minulom roku výročie svojho založenia. V programe ,,Naši jubilanti“ sa predstavia folklórna skupina Cífer, folklórna skupina Podhoranka z Kočína – Lančára, dedinská folklórna skupina Verešvaran z Červeníka, domáci folklórny súbor Lusk, folklórny súbor Máj z Piešťan a ako hosť mužská spevácka skupina Škrupinka z Trenčína.

Po skončení programu pokračujeme „Veselo pri muzike“ s ľudovou hudbou Borovienka.

Nedeľa je tradične venovaná najmä najmenším folkloristom.

V programe ,,Tancuj, tancuj, vykrúcaj“ sa môžete tešiť z vystúpenia domáceho detského folklórneho súboru Krakovačnek, pozvanie prijal aj detský folklórny súbor Sílešánek z Vinodolu, ktorý ponúkne divákom program z oblasti Požitavia, či Horehronia.

Z Borského Svätého Jura do Krakovian zavíta detský folklórny súbor Juránek s cimbalovou muzikou Juránečka. V ich programovom bloku „Od Záhorá“ uvidíte okrem iného aj ako to vyzeralo na Jurskej svadbe.

Po nich bude pódium patriť staršej generácií domácich folkloristov, folklórnej skupine Krakovčanka a ľudovej rozprávačke Ozefe Omáčkech.

Záverečnú bodku za tohtoročnými slávnosťami tentoraz urobia folkloristi z podpolianskeho regiónu, konkrétne folklórny súbor Očovan a predstaví sa profilovým programom „Z Očovej sme prišli“.

Oko návštevníka potešia aj výstavy Svadobný odev z Krakovian, Školská galéria na plote a Tak išiel čas – fotografie z uplynulých ročníkov.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Srdečne vás pozývame.

Veronika Behúlová
Trnavské osvetové stredisko

Ulož ako PDF
Napísal 16. júna 2021 7:35. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.