reklama

Na Špačinskom jarmoku nebude chýbať hudba, spev a ľudové tance

V sobotu 13. augusta 2022 sa v amfiteátri v Špačinciach uskutoční v poradí už 10. ročník Špačinského jarmoku, ktorý nesie podtitul Spievajte si s nami.

Špačincami sa bude rozliehať spev, tóny ľudovej aj dychovej hudby a na svoje si prídu aj milovníci ľudového tanca.

Obec Špačince, Trnavský samosprávny kraj, Trnavské osvetové stredisko, Dedinská folklórna skupina Špačinčanka a Jednota dôchodcov Špačince spoločne pripravili toto podujatie venované tradičnej ľudovej kultúre, uchovávaniu a šíreniu zvykov, piesní a tancov našich starých mám a otcov.

FOTO: Eleonóra Szombatová 4F

Pre návštevníkov je pripravený kultúrny program so začiatkom o 16,30 hod, v ktorom sa predstaví domáca folklórna skupina Špačinčanka, Dobrovodskí chlapi, folklórna skupina Podhoranka z Kočína-Lančára, folklórny súbor Čákovec z Trenčína, či dychová hudba Rovina z Veľkých Kostolian.

Vrcholom programu bude koncert ľudovej hudby Juraja Pecníka – PECNÍKOVCI, s hosťom – cimbalmajstrom Martinom Budinským, sólistom orchestra Zlaté husle Umeleckého súboru Lúčnica.

Po skončení programu bude zábava pokračovať až do neskorých večerných hodín s hudobnou skupinou TOP.

Pripravené sú aj bohaté sprievodné podujatia. Už od 14,00 hod pre najmenších návštevníkov organizátori pripravili skákací hrad, maľovanie na tvár kolotoče, trampolíny, či súťaže pre deti.

Samozrejmosťou bude občerstvenie, stánkový predaj a jarmočné ukážky. Podujatie je realizované s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja.

Veronika Behúlová
Trnavské osvetové stredisko


Pre zväčšenie plagátu kliknite na obrázok

Ulož ako PDF
Napísal 11. augusta 2022 8:38. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.