reklama

Smolenice spojí s Chemolakom kilometrová cyklocesta, obec vybrala zhotoviteľa stavebných prác

Obec Smolenice, výrobný podnik Chemolak a priemyselno-obchodnú zónu v jeho blízkom okolí spojí kilometrový cyklochodník.

Smolenice ukončili verejnú súťaž na zhotoviteľa cyklocesty, ktorá spojí obec s priemyselným areálom vzdialeným jeden kilometer.

Cesta pre cyklistov bude oddelená od hlavnej cesty II. triedy, jej súčasťou bude aj nové verejné osvetlenie.


Vyznačenie cyklocesty na mape

Zdroj: Obec Smolenice

Do verejnej súťaže na realizáciu stavebných prác predložli ponuky štyria uchádzači.

Víťazom sa stala trnavská spoločnosť Colas Slovakia s najnižšou cenou 251-tisíc eur s DPH.

Zo zverejnenej zmluvy o dielo vyplýva, že cyklochodník má byť dokončený najneskôr do piatich mesiacov od odovzdania staveniska.

Cyklocesta bude dlhá 1 kilometer a široká 2,4 metra. Súčasťou stavebných prác bude okrem iného aj vybudovanie nových zemných vedení verejného osvetlenia pre LED svietidlá.

Projekt je financovaný zo zdrojov Európskej únie a rozpočtu obce Smolenice.

V budúcnosti plánujú Smolenice predĺžiť cyklocestu o približne pol kilometra po železničnú stanicu, podmienkou je vysporiadanie pozemkov.


Vjazd do Smoleníc od Chemolaku. Cyklocesta povedie z tohto pohľadu po ľavej strane.


Cyklocesta bude končiť pred Chemolakom, z tohto pohľadu na pravej strane.

Reprofoto: Google Street View

Ulož ako PDF
Napísal 16. júna 2021 9:09. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava, Z regiónu. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.