reklama

Doprava na Bielej Hore bude v júni a júli obmedzená kvôli rekonštrukcii 3,6-kilometrového úseku cesty

Na horskom priechode Biela Hora medzi obcami Trstín a Jablonica bude prebiehať rekonštrukcia vozovky. Vodičov čakajú obmedzenia, kamióny s dĺžkou nad desať metrov budú odklonené.

Stavebná spoločnosť Skanska SK začne o niekoľko dní rekonštruovať 3,6 km dlhý úsek vozovky na horskom priechode Biela Hora. Práce začnú zrejme v týždni po 21. júni a ukončené budú približne 20. júla 2021.

Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na Okresnom úrade Trnava vydal stavebníkovi povolenie na čiastočnú uzávierku cesty I. triedy číslo 51 od km 100,8 po km 104,4 s platnosťou od piatka 18. júna 2021, no podľa aktuálnych informácií sa pre schvaľovanie obchádzkovej trasy pre nákladné vozidlá s dĺžkou nad 10 metrov začiatok prác o niekoľko dní posunie.

Rekonštrukcia poškodeného úseku cesty bude pozostávať z frézovania obrusnej a ložnej vrstvy a položení nových vrstiev vozovky.


Horský priechod Biela Hora

Reprofoto: Google Street View

Ako priblížil pre portál trnava-live.sk stavbyvedúci spoločnosti Skanska SK Peter Koval, obnova vozovky sa dotkne úseku so začiatkom za železničným mostom v smere od Trstína, pokračovať bude stúpaním až na vrchol, ďalej klesaním v smere na Jablonicu a skončí sa až za klesaním pod horou na „rovinke“ približne dva kilometre od Jablonice.

Stavebné práce si vyžiadajú obmedzenia v doprave na prieťahu Bielou Horou. Uzávierky budú čiastočné a cez horský priechod bude možné prechádzať aj počas vykonávania prác.

Výnimkou budú nákladné vozidlá s dĺžkou súpravy nad 10 metrov, ktoré budú z Bielej Hory odklonené.

Zhotoviteľ rekonštrukcie bude uzatvárať cestu etapovite podľa postupu stavebných prác po 600 – metrových úsekoch.

Doprava bude vedená striedavo po voľnej polovici cesty jazdným pruhom širokým minimálne tri metre. O usmerňovanie vodičov sa budú starať regulovčíci a cestná svetelná signalizácia.

Rekonštruovaný úsek vyznačený na mape

Ulož ako PDF
Napísal 17. júna 2021 12:04. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.